Футуристичний мистецький центр із планетарієм. Як хочуть змінити кінотеатр «Львів». Візуалізація

4736 0
Кінотеатр «Львів», що у Стрийському парку, може кардинально змінитися. Тут пропонують облаштувати кінозал-трансформер, сферичний навчальний кінозал зі змінною експозицією, зелений дах та навіть планетарій 3D.
фото: соцмережі

фото: соцмережі

Як зазначила у коментарі для Tvoemisto.tv директорка Департаменту культури, національностей та релігій Львівської облдержадміністрації Христина Береговська, щодо оновлення кінотеатру вже відбулося кілька громадських обговорень, але найбільше зараз тяжіють до проекту, запропонованого директором Львівського палацу мистецтв Юрієм Гнатковським.

Читайте також: Що має побачити кожен львів'янин: обсерваторія Львівської політехніки

«Тут є чіткий бізнес-план, поетапність і дедлайн кожного етапу, а також пояснення необхідності їх проведення. Якщо ми втілимо цей проект, це буде реальним прикладом як культура і мистецтво можуть на себе заробляти та бути самоокупними. Якщо, за приблизними підрахунками, ми умовно інвестуємо 500 тис. доларів, то за три роки, по-перше, зможемо відбити ці кошти, а, по-друге, театр функціонуватиме не як театр в класичному розумінні, а як мультидисциплінарний науково-дослідний центр для розвитку передусім дитячого та юнацького потенціалу», – зауважила Христина Береговська.

За її словами, зараз є мало людей, які розуміють потрібність сучасного українського кіно, тому найкраще – шукати європейських або американських інвесторів, які готові робити інвестиції в культуру. «Реалізація проекту не має дедлайну. Ми сподіваємося, що вона розпочнеться в цьому році. Програму, яку ми хочемо реалізувати в кінотеатрі, зараз як пілотний проект випробовують у Палаці мистецтв (вул. Коперника, 17)», – зазначила Христина Береговська. Вона додала, що концепцію мають затвердити на сесії Львівської обласної ради, однак до весни цього не станеться.

Читайте також: Право на небо: як під Львовом працює обсерваторія. Фоторепортаж

Згідно з презентацією, наданою Tvoemisto.tv Юрієм Гнатковським, концепція такого футуристичного центру передбачає збереження профільної діяльності кінотеатру. Зокрема, на його базі планують облаштувати кінозал-трансформер з інтерактивними мобільними інсталяціями, сферичний навчальний кінозал зі змінною експозицією, зелений дах та планетарій 3D (детальніше – у презентації нижче).

Презентацію надав Юрій Гнатковський
(повна версія за посиланням)

Нагадаємо, у березні 2015-го року ініціативна група «Поверніть нам «Львів»!» закликала до негайного порятунку кінотеатру «Львів» і запропонувала програму можливих заходів у приміщенні кінотеатру на найближче півріччя. Наприкінці року Львівська обласна рада оголосила конкурс проектів із відновлення кінотеатру.

До слова, кінотеатр «Львів» відкрився у 1960-му році і був першим широкоформатним кінотеатром України зі стереозвуком.

Підготувала Марічка Мишок


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!