Кіпр відкриває кордони. Чи зможуть цим скористатися українці

1782 0
Туристам із «зеленої» зони – ніякі тести не знадобляться.

Кіпр планує повністю відкрити свої аеропорти для відвідувачів з інших країн 1 березня, повідомив заступник міністра туризму Саввас Пердіос держтелеканалу CyBC, повідомляє УНН.

Читайте також: Куди українці торік виїжджали найчастіше. Список країн 

Це означає, що пасажири зможуть відвідувати Кіпр без карантинних обмежень, якщо після прибуття у них не буде позитивного результату тесту на Covid-19.

За словами міністра, 56 країн, з якими Кіпр має повітряне сполучення, матимуть свій кодовий колір відповідно до ситуації з пандемією коронавіруса.

Читайте також: Як українцям підготуватися до поїздок закордон в умовах епідемії. Роз’яснення МЗС

Туристам із «зеленої» зони – ніякі тести не знадобляться, з «помаранчевої» – повинні будуть представити сертифікат з негативним тестом на коронавірус перед посадкою в літак. А ось громадяни країн «червоної» зони будуть проходити тест на коронавірус двічі: перед посадкою в літак і по прибуттю на острів.

Повітряне сполучення Кіпру в даний час обмежений лише декількома країнами, в основному Грецією, Великобританією, Росією, Ліваном, Єгиптом і країнами Перської затоки.

Читайте також: МОЗ через Covid-19 не рекомендує відвідувати 68 країн - Львів

У списку 56 країн, з якими Кіпр має пряме авіасполучення є і Україна. Однак станом на січень регулярне авіасполучення припинено. Для в'їзду на острів українцям зараз необхідно пройти карантин або представити негативний тест на коронавірус.

В даний же момент для українців відкриті повністю або з обмеженнями більше 40 країн, серед яких і улюблені українськими туристами Туреччина, Єгипет, Хорватія і Болгарія.

Загалом, туристичний потік на острові в 2020 р. впав на 80% в порівнянні з минулим, коли Кіпр відвідали 4 мільйони туристів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!