Кіпр відкриває кордони для українців із 1 квітня. Які умови

1415 0
Подорожі без вимоги проходження карантину дозволять усім подорожуючим, що пройшли тест та не мають Covid-19.

До 31 березня Україна лишатиметься у «сірій зоні», із забороною в'їзду туристів, натомість із 1 квітня цього року Кіпр відкриває свої кордони для всіх відвідувачів з України. Про це йдеться у заяві представництва міністерства туризму Кіпру, – повідомляє «Європейська правда».

Подорожі без вимоги проходження карантину дозволять усім подорожуючим, що пройшли тест та не мають Covid-19, і що не перебували у тісному контакті з особами з підтвердженим випадком.

«На початку наступного тижня уряд Кіпру офіційно повідомить, у яку категорію Україна перейде з 1 квітня, але зважаючи на епідемічну ситуацію в Україні очевидно, що це буде червона зона. Це означатиме, що подорожуючим з України треба буде здавати ПЛР-тест за 72 години до відльоту, а потім ще один - по прибуттю, в аеропорту Ларнаки або Нікосії», – пояснили у представництві.

Читайте також: Куди українці торік виїжджали найчастіше. Список країн 

Далі мандрівник їде до готелю й до нього приходить повідомлення з результатом тесту. Якщо результат негативний, відпочинок можна продовжити. 

Діти до 12 років звільнені від проходження тестування. Діти віком від 12 до 18 років повинні будуть робити тест згідно з чинним протоколом. Подорожуючі повинні дотримуватися всіх норм та запобіжних заходів, які описано в Cyprus Destination Protocol. 

«Кіпр і надалі забезпечуватиме високий рівень послуг, до якого звикли наші гості, та для яких острів є одним з найулюбленіших напрямків відпочинку», – йдеться у повідомленні .

Читайте також: МОЗ через Covid-19 не рекомендує відвідувати 68 країн

Нагадаємо, Республіка Кіпр не відкрила в’їзд для українських туристів з 1 березня попри те, що такі плани анонсувалися у січні. Влада Кіпру пояснила, що відклала рішення про відкриття кордонів для туристів із низки країн, в тому числі з України, через побоювання щодо нових штамів коронавірусу.

Додамо, від сьогодні, 24 березня, в Україні почали діяти нові правила в'їзду для іноземців. Зокрема, відтепер їм потрібен буде негативний ПЛР-тест. Детальніше читайте в новині.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!