Кіпр запроваджує обов’язкові тести на Covid-19 для туристів

1213 0
Нові правила діятимуть з 15 грудня.
Фото: yellbee

Фото: yellbee

Кіпр запровадив нові правила боротьби з Covid-19 через новий штам «Омікрон». Зокрема, ввів обов’язкові експрес-тести для туристів. Про це повідомляє Консульський відділ Посольства України в Республіці Кіпр.

Так, від завтра, 15 грудня пасажири, які прибувають до Кіпру, повинні здати експрес-тест через 72 години після прибуття. Тести будуть безкоштовними за умови наявності посадкового талону та документа, що посвідчує особу. Водночас туристам, які мають щеплення бустерною дозою, тести здавати не потрібно.

Читайте також: Кіпр розширив перелік Covid-вакцин для в'їзду туристів

Також з 15 грудня 2021 року до 31 січня 2022 року доступ до громадських заходів (ювілеї, хрестини тощо) та закладів харчування у готелях дозволено тільки для осіб, щеплених хоча б однією дозою та за умови, що є негативний результат експрес-тесту або ПЛР-тесту.

Крім того, з 15 грудня скасовуються і різдвяні заходи (якщо вони проводяться без дотримання протоколів), що організовуються приватними компаніями, організаціями та асоціаціями у приміщеннях та просто неба.

Усі особи, у яких підтверджено штам «Омікрон» чи будь-який інший вид мутації, перебуватимуть на обов'язковому карантині у державних карантинних центрах. Особи, які контактували з такими хворими, повинні перебувати на самоізоляції незалежно від наявності у них всіх необхідних доз вакцинації.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!