Клієнтів «ПриватБанку» попереджають про фейкові SMS щодо проблем з банкоматами

4053 0
Повідомлення є елементом інформаційної атаки і не відповідають дійсності.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Дехто з клієнтів «ПриватБанку» почали отримувати SMS-повідомлення, які надходять з невідомих номерів та повідомляють про проблеми в роботі банку. Наприклад, в повідомленнях латиницею йде мова, що банкомати «ПриватБанку» не працюють 15 лютого. Про це повідомляє ITC.ua.

«За технічними обставинами банкомати «ПриватБанку» 15 лютого не працюють. Перепрошуємо», – йшлося в повідомленнях.

Читайте також: Приватбанк запускає функцію оплати на касі через QR-код

У самому «ПриватБанку» цю інформацію спростовують. Пресслужба фінансової установи стверджує, що банкомати працюють в стандартному режимі. Водночас інформація з SMS-повідомлень є фейком та вводить в оману клієнтів. Вочевидь, невідомі особи (які до того ж користуються Google Translate), нагнітають паніку.

В «ПриватБанку» зазначають, що про будь-які зміни в роботі інформують клієнтів тільки через банківські канали інформації. Речник фінансової установи Олег Серга додатково зазначив, що зараз банк не фіксує надмірного попиту на зняття готівки.

Додамо, що кіберполіція встановлює осіб, причетних до розсилання SMS-повідомлень щодо збоїв у роботі банкоматів. Співробітники проаналізували вміст повідомлень та встановили, що вони не несуть фішингового характеру, а є елементом інформаційної атаки і не відповідають дійсності.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!