Київ

Кличка просять не будувати нову розв’язку на Оболоні, доки недобудований Шулявський шляхопровід – петиція

1251 0
Дворівневу розв’язку планують побудувати на перетині вулиць Богатирської та Полярної.
Проєкт дворівневої розв’язки на перехресті вулиці Богатирської та Полярної. Фото: КМДА

Проєкт дворівневої розв’язки на перехресті вулиці Богатирської та Полярної. Фото: КМДА

На сайті Київради з'явилася петиція про заборону будівництва нових розв'язок у Києві до закінчення будівництва Шулявського шляхопроводу. Автором звернення виступив співзасновник об’єднання «Пасажири Києва» Олександр Гречко.
 
За його словами, такі проєкти під час війни є марнотратством та ризикують отримати велику кількість скандалів з розкрадання коштів бюджету Києва.
 
 

«У Києві є проєкт Шулявського шляхопроводу, який вже декілька років закинутий в недоробленому стані. Його функціональність ще менша, ніж старого шляхопроводу і при цьому кошторисна вартість збільшилася з початкових 600 млн грн до 2 млрд грн. Міська влада вже декілька років як забула про шляхопровід – там сміття, бруд та ніякого комфорту для пішоходів», – йдеться в тексті петиції.

 
Гречко каже, що витрачені декілька мільярдів гривень (будівництво такої на Оболоні орієнтовно складе близько 2 млрд гривень) на розв'язку не зменшить затори, а навпаки, зазначаючи, що місто має розвивати громадський транспорт, а не будувати нові розв'язки.
 
«Це не нормально, що міська влада Києва саботує та зливає виділення 36 млн доларів від Світового Банку на будівництво трамвайної лінії в центр, і при цьому збирається розпилювати мільярди бюджетних коштів на інфраструктуру для приватних автомобілів. З таким підходом ми робимо абсолютно протилежне до того, що роблять в ЄС. А ми хіба не на ЄС орієнтуємося?», – підсумовує активіст.
 
 

Нагадаємо, у «Київавтодор» розповіли, що закінчують розробку проєктно-кошторисної документації з реконструкції транспортного вузла на перетині вулиць Богатирської та Полярної, після цього оголосять процедури закупівель на виконання робіт із реконструкції.

За планом, новий вузол сягатиме 125 м у довжину, матиме 6 смуг для автомобілів та велодоріжки. Передбачається, що вузол пропускатиме 11200 автомобілів/годину. Це у рази вище за перехрестя зі світлофором, яке постійно затримує рух, через що утворюються затори у пікові години, запевняють у КМДА.

Як повідомлялося раніше, у Києві з 20 березня відновлять рух усі трамвайні маршрути на лівому березі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!