Кличко показав відновлену після обстрілу багатоповерхівку на вулиці Чорнобильській. Фото

1050 0
В будинку 126 квартир. Внаслідок потрапляння російської ракети 64 помешкання вигоріли повністю, 62 – постраждали частково.

Днями мешканці зможуть повернутися у свої квартири в практично повністю оновленому після російських ракетних обстрілів житловому будинку на вулиці Чорнобильській у Святошинському районі Києва. Про це повідомив мер міста Віталій Кличко, який перевірив, як відремонтували будинок та поспілкувався з його мешканцями.

Будинок на Чорнобильській – це 16-поверхівка. В будинку 126 квартир. Внаслідок потрапляння російської ракети 64 помешкання вигоріли повністю, 62 – постраждали частково. Обстеження технічного стану будинку, експертизи виявили, що несучі конструкції будівлі не пошкоджені. І будинок може бути відновлений.

«У будинку утеплили фасад, встановили нові вікна, перегородки сантехнічних приміщень, замінили ліфти, дах, відремонтували вхід до будинку. Підсилили збірні залізобетонні елементи. Влаштували нові електричні та сантехнічні мережі. Практично завершили соціальний ремонт в квартирах. Уже найближчими днями мешканці розпочнуть заселятися в свої квартири в повністю оновленому будинку», – підкреслив Кличко.

Читайте також: Зеленський став символом року за версією журналу Time

Додамо, що загалом у столиці ракетними обстрілами пошкоджені понад 678 об’єктів. Із них, зокрема, понад 350 житлових будинків, 77 закладів освіти, 80 об’єктів житлово-комунального господарства, 25 об’єктів транспортної інфраструктури, 26 – охорони здоров’я.

Нагадаємо, Київ з бюджету столиці виділив майже 600 мільйонів гривень на реконструкцію та капітальний ремонт житлових будинків і приміщень соціальної інфраструктури столиці, пошкоджених обстрілами росіян. Крім того, Кабінет міністрів виділив 200 млн грн на ліквідацію наслідків бойових дій у столиці. За словами міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова, кошти будуть спрямовані, зокрема, на першочерговий ремонт житлової, критичної та соціальної інфраструктури.

Софіко Векуа
Фото: КМДА
ТЕГИ: київ, Кличко

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!