Кличко пропонує перейменувати колишній сквер дружби між Києвом та Москвою

1587 0
Мер столиці пропонує назвати його на честь Героїв Маріуполя.
Сквер у Києві

Сквер у Києві

Мер Києва Віталій Кличко ініціює перейменування колишнього скверу дружби між Києвом та Москвою на Сквер Героїв Маріуполя. Відповідний проєкт рішення він підписав 14 квітня під час акції із висадження дерев та кущів на території цього скверу, розташованого на вулиці Якубовського на Теремках. Про це повідомляє Київська МДА. 

«Раніше ця зелена зона мала неофіційну назву сквер споріднених міст на честь дружби Києва та Москви. У центрі скверу стояв відповідний пам’ятний знак. У липні 2021 року Київрада ухвалила рішення про його демонтаж. 1 вересня знак демонтували. Наразі ми тут наводимо лад, висаджуємо дерева й кущі. І скверу потрібна нова назва. Я ініціюю, щоб Київрада ухвалила рішення, аби цей сквер носив офіційну назву – Сквер Героїв Маріуполя», – заявив Кличко.

Читайте також: У Києві скорочують інтервал руху метро і відновлюють рух поїздів 

Проєкт рішення Київська міська рада має розглянути на найближчому засіданні. Дату засідання міський голова не уточнив. 

Нагадаємо, раніше начальник КП «Київський метрополітен» та депутат Київської міської ради Віктор Брагінський звернувся до мера столиці з ініціативою перейменування 5 станцій метро, а саме: «Дружби народів»,«Площа Льва Толстого», «Берестейська», «Мінська», «Героїв Дніпра».

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!