Київ

Паркінг за 120 мільйонів стане складовою відпочинкового комплексу на Оболонському острові - Кличко

941 0
Мер Києва стверджує, що дворівневий паркінг на Оболоні необхідний відпочивальникам.
Фото: Оболонь

Фото: Оболонь

На столичній Оболоні планують звести дворівневий паркінг нібито для забезпечення комфорту киян і гостей міста, які відпочиватимуть у парку Наталка, на набережній та на Оболонському острові. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко.
 
«Сподіваюся, нашим планам нічого не завадить, і вже цього року ми презентуємо киянам та гостям столиці ще одну перлину зеленого і гарного Києва. Ми розвиваємо велику рекреаційну зону, в якій - і парк Наталка, і набережна, і острів Оболонський, куди вестиме новий міст», - зазначив мер. 
 
Кличко наголосив, що «складовою комфортного відпочинку» буде паркінг, що планують звести недалеко від парку.
 
«Аби люди, які приїжджатимуть відпочивати, могли впорядковано залишати свої автівки. Паркінг буде підземно-наземним – таким, як побудували в столичному зоопарку. Та буде об’єктом подвійного призначення, тобто використовуватиметься й як укриття під час повітряної тривоги» - розказав мер.
 
Нагадаємо, на вулиці Прирічній, що неподалік від Оболонської набережної, планують побудувати підземно-наземний паркінг за 120 мільйонів гривень. Про це ідеться у проєкті змін до бюджету Києва на 2023 рік. Водночас київські активісти називають будівництво «надзвичайно дорогим проєктом» і ставлять його доцільність під сумнів. Зокрема дивним є те, що паркінг нібито для відвідувачів зони відпочинку планують звести на відстані 2,5 км від неї. Також кияни підозрюють, що за будівництвом величезного паркінгу можуть стояти плани зведення ЖК на березі затоки Собаче Гирло.
 
 
Станіслав Нестеренко
 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!