Київ

Кличко заявив, що проїзд у транспорті не дорожчатиме до кінця війни

670 0
Громадський транспорт залишатиметься збитковим для міста.
Фото: КМДА

Фото: КМДА

Найближчим часом, принаймні доки триває війна, ціна на проїзд у громадському транспорті столиці підвищуватися не буде. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко.
 
«Собівартість проїзду в кілька разів вища за нинішню вартість. І місто виділяє багато грошей, аби підтримувати роботу транспортних підприємств», - сказав мер.
 
Громадський транспорт в Києві - найдешевший по всій Україні.
 
«Транспорт у місті Києві дотаційний, тому що собівартість проїзду понад 20 грн. Він залишається найнижчим у країні і не тільки, якщо ми говоримо про Європу. Але враховуючи складну ситуацію економічну, складну ситуацію з бюджетом людей ми не плануємо найближчим часом, до закінчення військових дій, підвищувати вартість. До закінчення війни транспорт у нас залишиться дотаційним і підвищувати не будемо. Ми не плануємо цього робити, тому щоб не було різних спекуляцій на цю тему. Маршрутки виконують свою функцію з перевезення великої кількості людей, але наші вимоги зараз полягають в тому, що перевізники переходили на маршрутки, не старші за 10 років, щоб там обов'язково були валідатори, камери спостереження», - додав мер.
 
Водночас Віталій Кличко зазначив, що у майбутньому, враховуючи те, що транспорт потрібно ремонтувати, будувати метро, закуповувати новий, здорожчання проїзду можливе.
 
Раніше директор департаменту транспортної інфраструктури КМДА Руслан Кандибор заявив, що Києву слід підняти тарифи на проїзд, бо транспорт «на 300% дотаційний». Чиновник переконаний, що якщо квиток коштуватиме дорожче, буде «зовсім інший транспорт».
 
Зазначимо, в європейських містах громадський транспорт не є прибутковим, а внизки міст від є повністю безкоштовним.
 
Нагадаємо, кияни підтримали шосту петицію за скасування зупинок громадського транспорту під час тривог.
 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 
ТЕГИ: київ

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!