Киян закликають знову носити маски, у місті різкий приріст хворих на Covid-19

1335 0
Зростає і кількість містян, що потрапляють до лікарень із важкими формами Сovid-19, а також тих, хто потребує кисню та опиняється в палатах інтенсивної терапії.
Фото: UNICEF/UN0500155/Pastorelli

Фото: UNICEF/UN0500155/Pastorelli

За останній тиждень на Covid-19 у столиці захворіло втричі більше людей, ніж минулого. Якщо з 8 до 14 серпня було зафіксовано 316 випадків, то з 15 до 21 – 956. Про це повідомляє Департамент охорони здоров'я КМДА.

«Насправді ситуація виглядає достатньо тривожною. Я б рекомендувала повернутися до носіння масок та знову покласти у сумки та кишені дезінфектанти для рук. Крім того, обов’язково дотримуватися правила: захворів – сиди вдома, звертатися до лікаря у разі найменших проявів недуги і виконувати всі його рекомендації, щоб мінімізувати ризики ускладнень коронавірусу та не наражати на небезпеку тих, хто поруч».

Директорка Департаменту зазначила, що зростає і кількість містян, що потрапляють до лікарень із важкими формами Сovid-19, а також тих, хто потребує кисню та опиняється в палатах інтенсивної терапії. Врятувати столицю від серйозного спалаху, подібного до тих, які в минулі роки забрали тисячі життів киян, може дотримання заходів епідеміологічної безпеки, а головне – вакцинація. 

Вона нагадує, що наразі можна зробити першу дозу (для тих, хто ще не щепився), другу, бустерну та другу бустерну дози. При цьому другий бустер в Україні дозволено вводити усім людям віком від 60 років, а також людям 18-59 років із хронічними хворобами. 

Щеплення проводяться у центрах первинної медико-санітарної допомоги та консультативно-діагностичних центрах, а також у центрах масової вакцинації, що працюють у ТРЦ: GULLIVER, River Mall, «Універмаг Україна». Також за заявочним принципом до організованих колективів виїжджають мобільні вакцинальні бригади.

Контакти для виклику мобільних бригад та для довідок щодо роботи вакцинальних кабінетів доступні за посиланням.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!