«Кабмін має відкорегувати постанову про «карантин вихідного дня», – Садовий про нараду у Шмигаля

2424 0
У четвер у Кабміні має відбутися чергова нарада.

Постанова Кабінету Міністрів про «карантин вихідного дня» швидше за все буде відкорегована, для того, щоб максимально врахувати думку підприємців, які потрапляють під її дію. Про це у коментарі Тvoemisto.tv заявив міський голова Львова Андрій Садовий.

Читайте також: «У підприємців є прекрасні позиції для захисту», – адвокат про протоколи поліції і карантинний бунт Львова

Міський голова розповів, що нині відбулась нарада за участі премєр-міністра Дениса Шимагаля, міських голів обласних центрів України та представників Міністерства охорони здоров’я.

За його словами, нарада була непроста, оскільки «локдаун вихідного дня» мав дуже негативний вплив на роботу підприємців. Садовий наголосив, що навіть відома лікарка-інфекціоністка Ольга Голубовська заявила, що карантин вихідного дня не дає ефекту. З іншого боку, «повний локдаун» за 3-4 тижні може повністю добити економіку України.

Андрій Садовий повідомив, що у четвер має відбутися чергова нарада, на якій швидше за все буде представлена відкорегована постанова Кабміну. Також у вівторок постанову Кабміну розгляне Верховна Рада України.

«Для Львова це особливо важливо, бо під її дію потрапляє понад 50 тисяч людей», – сказав він.

Читайте також: До Львівської міськради надійшло 700 дзвінків від підприємців за вихідні

Нагадаємо, що в Україні ввели так званий карантин вихідного дня. На вихідних до 30 листопада повинні працювати лише продуктові магазини, аптеки, транспорт, ветеринарні аптеки, автозаправні станції (без зон харчування), поштові відділення. Ресторани, кафе та інші заклади харчування мають припинити роботу або працювати виключно на виніс/доставку. 

Львівська міська рада, щоб обійти рішення уряду про карантин вихідного дня, на виконкомі ухвалила рішення, що до 30 листопада субота та неділя на території Львова оголошені робочими днями для закладів громадського харчування, торговельно-розважальних центрів, закладів культури, спортивних залів, фітнес-центрів та ринків. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!