Книга львівського видавництва отримала перемогу у міжнародному конкурсі

1502 0
«Жовтий метелик» став одним із переможців у номінації «Дитяча книга».
фото: всл

фото: всл

Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал» оголосив книжки з найкращим дизайном у 2022 році. Зокрема, книга Олександра Шатохіна «Жовтий метелик» від «Видавництво Старого Лева» стала однією з переможців у номінації «Дитяча книга».

«Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал» разом з Goethe-Institut Ukraine за підтримки Frankfurter Buchmesse й фонду Stiftung Buchkunst визначили переможців щорічного конкурсу «Найкращий книжковий дизайн». У ході конкурсу за 2022 рік визначили 14 переможців у п'яти категоріях: книга для читання, візуальна книга, дитяча книга, утилітарна книга та експеримент. Сайлентбук «Жовтий метелик» став одним з переможців у номінації «Дитяча книга». Вітаємо Олександра Шатохіна з цією нагородою», – йдеться в повідомленні ВСЛ.

Читайте також: «Видавництво Старого Лева» перевидасть книгу вбитого окупантами письменника

Додамо, що сайлентбук «Жовтий метелик» Олександра Шатохіна – це «тиха книжка» про життя після війни, розбитої та обмеженої війни. Колючий дріт на початку з павуком – то образ обмежень і сковувань та страху, що дає війна. Війна, як колючий дріт, заганяє тебе в певні межі, несвободу. Метелики – це те, що було до війни, ніби душі, ніби місця, які були зруйновані війною. Дівчинка – це Україна – та, що тікає і протестує проти обмежень, рабства. Зустрічаючи метеликів, незважаючи на все вільних і яскравих, дівчинка розуміє, що життя буде продовжуватись, свободу метелика неможливо обмежити чи знищити.

Для довідки

«Видавництво Старого Лева» (скорочено – ВСЛ) – українське видавництво для всієї родини, що випускає твори художньої літератури, поезію, освітні й науково-пізнавальні книжки для дітей, мотиваційну й бізнес-літературу, кулінарні й альбомні видання, що вирізняються якістю друку й упізнаваним стилем. Має представництва у Львові, Києві, Дніпрі й Одесі.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!