Яку книга львівського видавництва серед найкращих у світі?

3101 0
Книга «Війна, що змінила Рондо» увійшла до одного з найпрестижніших світових книжкових каталогів – «Білі круки» (The White Ravens).
Фото: starylev.com.ua

Фото: starylev.com.ua

Цьогоріч книга «Війна, що змінила Рондо» вже не вперше отримує визнання. Так, видання увійшло до числа переможців конкурсу Bologna Ragazzi Award 2015, отримавши спеціальну відзнаку журі у категорії Нові Горизонти (NewHorizons).

«Війна, що змінила Рондо» вже перекладена словацькою та французькою, на черзі – китайський, польський та корейський переклади.

Читайте також: Як правильно обрати книгу для дитини. 6 порад

Книга розповідає про те, що війна не має серця і не розуміє жодної мови, але торкається кожного і на всіх залишає шрами... Про те, що усі разом ми можемо збудувати машину світла й навчитися співати попри все лихе, тоді навіть найтендітніші істоти зможуть протистояти війні.

Книга «Війна, що змінила Рондо» Творчої майстерні «Аґрафка» (Романа Романишин, Андрій Лесів) вийшла у львівському «Видавництві Старого Лева»

Поряд з львівським виданням, ще однією книгою, яка потрапила в перелік, стала «мій маленький Київ. Путівник для дітей».

Читайте також: 9 книжок, що допоможуть дітям полюбити читання

Міжнародний каталог «Білі круки» (The White Ravens) – це перелік 250 найкращих дитячих книжок із понад 40 країн світу, який виходить щорічно з 1996 року. Відбір проводяться серед книг, що надходять з усього світу в Мюнхен до Міжнародної Молодіжної Бібліотеки (International Youth Library, IYL). Найкращі видання формують ТОП-перелік. Серед критеріїв оцінки: літературний стиль і дизайн, універсальність теми, новаторські художні рішення. Каталог «Білі круки» вважають одним із ключових орієнтирів у світі дитячої та підліткової літератури.  Цього року каталог «Білі круки» зібрав 200 найменувань книг 36 мовами з 55 країн світу.

Книжки Старого Лева у каталозі The White Ravens втретє: у 2012 році сюди увійшла книга  «Казка про Старого Лева» Мар’яни Савки, яку ілюстрував Володимир Штанко, а у 2014 році – «Хто зробить сніг» Тараса Прохаська та Мар’яни Прохасько. Також це третій раз, коли до The White Ravens входять книжки оформлені творчою майстернею «Аґрафка»: у 2012 році до світового каталогу дитячої літератури увійшла народна казка «Рукавичка» («Навчальна книга – Богдан»), у 2013 році - «Іван Франко. Ріпка». 

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!