Книга львів’янки Уляни Чуби перемогла у номінації «Дитяча Книга року ВВС»

1206 0
Книга про кролика і ведмедика, які мандрують світом.
Фото: ВВС Україна

Фото: ВВС Україна

«Дитячою Книгою року ВВС» обрали «Мед і Паштет – фантастичні вітрогони» Уляни Чуби (А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2020). Сьогодні журі премії «Книга року ВВС» визначило лауреатів 2020 року, церемонія вперше відбулась онлайн. Про це інформує ВВС Україна. 

Герої книги кролик Паштет і ведмедик Мед. Вони сердечні приятелі. Паштет – вправний кухар, а Мед – вдячний гурман. На мотоциклі друзяки мандрують світом – Франція, Карпати, пів­острів Зелених... Попереду в них – безліч пригод. Книга відсилає читача до багатьох класичних творів дитячої літератури.

Цього року офіційна церемонія «Книги року ВВС» вперше відбулася онлайн. Переможців оголосили: посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс, директор Європейського регіону Всесвітньої служби ВВС Саймон Вілсон і директор із внутрішніх та зовнішніх зв’язків ЄБРР Джонатан Чарльз.

Переможець у кожній номінації отримає грошову премію в розмірі гривневого еквіваленту 1,000 фунтів стерлінгів.

Додамо, «Книгою року BBC 2019 року» став роман Тамари Горіха Зерня «Доця». У номінації «Дитяча Книга року BBC-2019» переміг Володимир Арєнєв з романом «Сапієнси». Переможцем у категорії «Книгу року ВВС- Есеїстика-2019» став Тарас Прохасько зі збіркою «Так, але».



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!