Книгу російської письменниці Сабітової видадуть у Львові

2043 0
Незабаром серію для підлітків «Майже дорослі» «Видавництва Старого Лева» поповнить видання «Три твої імені» – твір російської письменниці Діни Сабітової. Авторка наголошує, що для неї вихід її книги саме у Львові у такий важкий для України час дуже важливий.
Фото Видавництва Старого Лева

Фото Видавництва Старого Лева

Попри те, що книга «Три твої імені» розрахована на підлітків, щира та відверта історія дівчини, на долю якої випали безліч випробувань, не залишить байдужим жодного читача, інформує видавництво.

Книга про сирітство, усиновлення та сімейні цінності, про страх бути непотрібним, страх так і не дізнатися, що таке справжня батьківська любов.

За сюжетом твору, маленька, вічно голодна Ритка живе у селі з сестрою та батьками-пияками. Старанну третьокласницю Марго взяла у свою родину медсестра з дитбудинку. Майже доросла Гошка сподівається, що погана слава захистить її від оточуючих. Але в кожної з них є шанс стати щасливою. І всі вони – одна дівчинка. Від того, як повернеться її доля, залежить і те, яке ім’я стане справжнім. Справжні емоції дозволять читачеві будь-якого віку відчути себе на місці героїв, змусять обернутися і, можливо, вчасно простягти комусь руку дружби й підтримки.

«Я думала, звичайно, книга не вийде, бо не час пропонувати українським читачам книгу, написану в Росії. Мені було тривожно за її долю, але я б зрозуміла, якби в це втрутилась політика. Вона втручається у все. Але книга вийде… Саме зараз вихід книги у Львові для мене дуже важливий. Хочу, щоб вона сподобалась читачам», – сказала письменниця.

Переклад твору – Катерина Міхаліцина, обкладинка – Назар Гайдучик з використанням фото Іллі Калюкіна. Оригінальне видання – московське видавництва «Розовый жираф».

Довідка:

Діна Сабітова – російська дитяча письменниця. Народилася 24 травня 1969 року у Казані. Там отримала освіту філолога, деякий час працювала доцентом у Казанському університеті. У творчому доробку письменниці п’ять книг для дітей та підлітків, які піднімають теми сирітства, усиновлення, стосунків дітей та батьків тощо. У 2007 році Діна Сабітова отримала нагороду «Заповітна мрія», у 2012-му – увійшла до «Довгого списку» премії АстрідЛіндгрен. Зараз живе у Коста-Ріці. Одна з трьох дітей Діни Сабітової – всиновлена у віці 16-ти років.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!