Книжка львівського письменника увійшла до фіналу престижної премії «Ангелус»

1332 0
Переможця премії «Ангелус» оголосять 16 жовтня під час урочистого Фестивалю Бруно Шульца у Вроцлаві.
Фото із Фейсбук-сторінки Петра Яценка

Фото із Фейсбук-сторінки Петра Яценка

Центральноєвропейська літературна премія «Ангелус» оголосила короткий список цьогорічних номінантів. До списку увійшли сім книжок, зокрема три українські, а саме – роман львівського письменника Петра Яценка «Магнетизм», серія оповідань Катерини Бабкіної «Мій дід танцював краще за всіх», а також міська балада Володимира Рафеєнка «Довгі часи».

«Роман "Магнетизм" у фіналі "Ангелуса" – літературної нагороди Центральної Європи. Це для мене велика честь. Цього року серед сімох фіналістів – три книги з України. Ще улюблені мною Катерина Бабкіна та Володимир Рафєєнко», – повідомив Петро Яценко на своїй сторінці у Фейсбук.

Фіналістів обирали серед понад 140 книжок авторів з країн Центральної Європи, які вийшли у перекладах польською. Переможця премії «Ангелус» оголосять 16 жовтня під час урочистого Фестивалю Бруно Шульца у Вроцлаві.

Літературна нагорода Центральної Європи «Ангелус» – це літературна відзнака, яку вручають щороку з 2006 за найкращу прозову книгу, опубліковану польською мовою попереднього року. Організатором і фундатором є місто Вроцлав. Лауреатом може стати письменник, що походить із Центральної Європи. Її вручають у Вроцлаві за найкращі прозаїчні твори авторам, які у своїх текстах звертаються до найважливіших, найбільш актуальних тем сучасного світу, дають поштовх до міркувань і глибокого пізнання інших культур.

Нагородою є чек на 150 тисяч злотих, що приблизно дорівнює 49 тисяч доларів США, і статуетка авторства вроцлавської різьбярки Еви Россано. З 2009 року нагороджують також і перекладача книги-лауреата. У випадку, якщо нагороду отримає польський письменник, журі обирає найкращого перекладача однієї з іноземних книг.

Раніше лауреатами премії були українські письменники Сергій Жадан (2015), Оксана Забужко (2013) та Юрій Андрухович (2006).


 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!