Книжкове мистецтво: 5 ілюстраторок сучасної львівської школи

3220 0
Завтра, 11-го грудня, Львів святкує річницю титулу «Місто літератури ЮНЕСКО». Оскільки книга - це мистецтво не тільки слова, а й пензля (нині і комп'ютерної мишки), пропонуємо підбірку робіт сучасних львівських ілюстраторок, якими може пишатися місто.
Фото: seabiscuits.wordpress.com

Фото: seabiscuits.wordpress.com

Анастасія Стефурак

Закінчила Львівську національну академію мистецтв (графічний дизайн),  працює графічним дизайнером в студії дизайну й малює ілюстрації для книжок Видавництва Старого Лева. Працює в техніках комп'ютерної графіки, колажу. Подобається напрямок магічного реалізму в літературі та образотворчому мистецтві.

Оксана Драчковська

Навчалася у Львівській академії мистецтв на монументальному живописі, згодом «перекваліфікувалася» на ілюстратора. Пройшла «швидкий курс» у Німеччині, багато практикувалася вдома. Ілюструє книги, нещодавно створила набір ілюстрацій для календаря.

Іветта Ключковська

Закінчила Українську академію друкарства за спеціальністю «графіка». З 1985 року працює у галузі книжкової ілюстрації («Каменяр» Львів, «Література артістіке» Кишенів (Молдова), «Веселка» Київ, «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» Київ, «Видавництво Старого Лева» Львів. Крім того, відома роботами в техніках літографія і офорт.

Наталка Гайда

Ілюструє дитячі та підліткові книжки для видавництв «Урбіно» та «Видавництва Старого Лева», створювала дизайн обкладинок для зошитів у видавництві «Школярик». Співпрацює із дитячими журналами «Пізнайко», «Мамине сонечко».

 

Христина Лукащук

Вчилася художній кераміці у Львівському училищі прикладного мистецтва ім. І. Труша, отримала спеціальність архітектора у Львівському державному аграрному університеті. Крім того, вона – активна письменниця: кількаразова лауреатка «Коронації слова», авторка десяти книжок для дорослих та двох дитячих. Від 2014-го ілюструє дитячі книжки.

Фото: www.behance.net 

Біографії: ВСЛ

Підготувала Людмила Рубцова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!