У МОЗ пояснили, кого із Covid-19 госпіталізуватимуть, а хто має лікуватись удома

3951 0
Тривожні симптоми - порушення свідомості, низька сатурація, загострення супутніх патологій.
Фот: Роман Балук

Фот: Роман Балук

У МОЗ назвали медичні покази за якими визначають чи потрібна госпіталізація хворому із Covid-19 чи людині із підозрою, інформує Міністерство здоров'я України

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов зазначив, що показання для госпіталізації вказані у Стандартах надання медичної допомоги «Коронавірусна хвороба (Covid-19)», які розроблені кращими лікарями країни та затверджені МОЗ.

Читайте також: Як у Львові терміново розгортають новий Сovid-корпус. Фоторепортаж

Тож госпіталізація за клінічними критеріями показана хворим з підозрою чи підтвердженим Covid-19 у разі наявності щонайменше однієї з перелічених ознак: частота дихання менша ніж 10 або більша ніж 30 дихальних рухів; сатурація під час вимірювання пульсоксиметром нижча, ніж 92%; порушення свідомості (за шкалою AVPU все, крім А); пацієнти з перебігом захворювання середньої тяжкості, які мають тяжку супутню патологію (тяжкий перебіг артеріальної гіпертензії, декомпенсований цукровий діабет, імуносупресивні стани, тяжка хронічна патологія дихальної та серцево-судинної систем, ниркова недостатність) в стадії декомпенсації.

Читайте також: Четверо санітарок на 160 пацієнтів і брак кисню. Львів'янин про перебування у Львівській лікарні із Сovid-19

Міністр також зауважив, що у кожній лікарні є внутрішньолікарняна інфекція, й без наявних показів до госпіталізації пацієнту безпечніше лікуватися вдома.

У МОЗ нагадують, що офіційну та вичерпну інформацію з усіх питань щодо Covid-19 можна отримати, зателефонувавши у контакт-центр з протидії поширенню Covid-19 за номером 0-800-60-20-19. 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!