Кого найбільше підтримують місцеві мешканці та переселенці Львівщини

3546 0
Опитування проводили упродовж 13-23 травня у Львові, Дрогобичі, Самборі, Стрию та Червонограді.
фото: www.skyscrapercity.com

фото: www.skyscrapercity.com

Діяльність Збройних Сил України підтримують понад 90% населення Львова й області. Про це свідчать дані дослідження соціологічної групи «Рейтинг», які сьогодні під час стріму Tvoemisto.tv на брифінгу презентував Олексій Антипович. Опитування проводили упродовж 13-23 травня у Львові, Дрогобичі, Самборі, Стрию та Червонограді.

Що стосується президента й очільників міста і області, то понад 75% підтримує дії президента Зеленського (і ще 16-17% – скоріше підтримують). Дії міського голови Львова Андрія Садового повністю підтримують – 26% постійних мешканців, скоріше підтримують – 39%. Дії голови обласної державної адміністрації Максима Козицького повністю підтримують 24%, скоріше підтримують – 35% (третина вагалися із відповіддю). 

Читайте також: Де найчастіше зупинялися переселенці на Львівщині. Результати дослідження

Додамо, у дослідженні брали участь постіійні мешканці та тимчасові переселенці від 18 років і старші у містах: Львів, Дрогобич, Самбір, Стрий, Червоноград. Вибірка серед постійних мешканців репрезентативна за віком, статтю. Вибіркова сукупність: 1200 респондентів – мешканці міст області (Львів – 800, інші міста – 400). 800 респондентів – переселенці, розміщені у великих містах області (Львів – 400, інші міста – 400). Особисте формалізоване інтерв’ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження становить не більше 2,8% – опитування містян, не більше 3,5% – опитування переселенців. 

Нагадаємо, що, за даними попереднього опитування, яке проводила соціологічна агеніція Fama, найбільша кількість внутрішньо переміщених осіб прибули до Львова у березні. Це – 59%, а найчастіше люди зупинялися у Львівському районі, зокрема у Львові, Винниках, Брюховичах, Жовкві. Таких осіб – 42%. Водночас найменше переселенців розмістилися у Золочівському районі – лише 3%.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!