Кого можуть мобілізувати до війська восени

8730 0
В Україні оголосять сьому хвилю мобілізації у разі різкої ескалації бойових дій на Сході.
фото: tv4.te.ua, merefa.org, podil-liga.at.ua

фото: tv4.te.ua, merefa.org, podil-liga.at.ua

Якщо на фронті справді буде загострення, оголосять сьому хвилю мобілізації», – в ефірі «5 каналу» заявив радник президента й міністра оборони Юрій Бірюков.

Радник Порошенка зазначив, що в разі оголошення сьомої хвилі мобілізації, під призов потраплять військовослужбовці першої черги резерву. «Якщо це відбудеться, то в першу чергу під призов потраплять військовослужбовці першої черги резерву, які вже пройшли АТО. Вони швидше стануть в лави захисників на фронті й не матимуть потреби в тривалому часі на навчання»,  – повідомив він.

Водночас Бірюков зазначив – поки що на фронті не спостерігається радикального загострення. «Сильна напруга на сьогодні непомітна», – підкреслив Бірюков.

У свою чергу, Президент Петро Порошенко не виключає оголошення мобілізації та запровадження воєнного стану. Про це він повідомив під час робочого візиту у Бродах учора, 18 серпня.

«Сьогодні ми маємо різке загострення ситуації як в Криму, так і на Сході. При чому на Сході ситуація кардинально змінилася. В останні десять днів крупнокаліберна артилерія терористів б’є по штабах та складах, які розташовані на відстані 20-25 кілометрів від лінії зіткнення вглиб території»,  – сказав Петро Порошенко

Читайте також: Українські військові носитимуть форму нового зразка. Візуалізація

Раніше в.о. начальника Головного управління персоналу, заступника начальник Генерального штабу ЗСУ генерал-майор Володимира Талалая повідомив, до кінця року до лав Збройних Сил планують набрати 25-35 тис. осіб.

Крім того, Володимир Талалай зазначив, що цього року сержантам Збройних сил підняли заробітну платню на 500-800 гривень. Також планується надавати усім військовослужбовцям пільгу на «найм житла».

За матеріалами: 5.ua та nv.ua.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!