Кого готові підтримати на парламентських виборах мешканці Західної України. Рейтинг партій

5769 1
Більшість українців готові голосувати на парламентських виборах за партію «Слуга народу», «Опозиційну платформу – За життя» та БПП Солідарність.
Фото: uk.etcetera.media

Фото: uk.etcetera.media

Соціологічна група «Рейтинг» опублікувала нове дослідження електоральних настроїв, яке проводили з 16 по 21 травня. 

Найбільше українців готові проголосувати за партію «Слуга народу» – 43,8%, ще 10,5% голосуватимуть за «Опозиційну платформу – За життя», а 8,8% – БПП Солідарність. Серед інших політичних сил, які можуть подолати 5-відсотковий бар’єр, – ВО «Батьківщина» (7,3%) та партія Ігоря Смешка «Сила і Честь» (5,1%). Натомість антирейтинг партій очолює ББП, за якого за жодних обставин не голосуватимуть 48,6% українців.

Натомість на Заході 29% мешканців готові віддати свій голос за партію чинного президента Володимира Зеленського «Слуга народу», 10% – за БПП, 8% – за ВО «Батьківщина» і 5% голосуватимуть за новостворену партію Святослава Вакарчука «Голос».

36% мешканців заходу вважають, що українці рухаються у правильному напрямку. Цей показник є найвищим по Україні. 

Ідею розпуску парламенту і дострокові вибори підтримують 70% опитаних українців. 58% опитаних мешканців Західних областей сказали, що на парламентських виборах будуть шукати альтернативу серед нових партій, проте 26% готові проголосувати за парламентські політичні сили. 

Підтримка соціально-економічних ініціатив партії – головний мотив вибору політичної сили серед респондентів західного регіону (59%). Виходячи передусім з симпатій до лідера голосують 13%, ідеологічних засад – 11%. 

У опитуванні взяли участь 2000 респондентів, а похибка дослідження становить 2,2%. Додамо, що позачергові парламентські вибори президент Володимир Зеленський призначив на 21 липня, втім це рішення депутати планують оскаржити у Конституційному суді.


Читайте також:
22 Травня, 2019 13:30
666 ... грузинський танок -- із шаблями ...вна Україні -- "танок із граблями" ... змінюй-не змінюй "персонал" в борделі -- статус незмінний ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!