Кого шукають роботодавці на ринку праці. Найпопулярніші професії

5271 0
Зріс попит на медсестер, продавців і швачок.

Державна служба зайнятості опублікувала дані про попит на ринку праці станом на 1 квітня 2020 року.

За даними Держпраці, найбільший запит у роботодавців є на працівників у галузі охорони здоров'я: медсестер, соціальних працівників, фельдшерів та лаборантів. Також роботодавці шукають працівників у галузі торгівлі: продавців продовольчих товарів, сортувальників і касирі. Роботодавці шукають і кур'єрів, водіїв, підсобних робітників та працівників поштового звязку.

Читайте також: Ми прийняли рішення припинити думати так, як завжди

Є попит і на працівників сільського та лісового господарства, кажуть у Державній службі зайнятості. Ідеться про трактористів, лісорубів та робітників з комплексного обслуговування сільськогосподарського виробництва.

Окрім того, на ринку праці потрібні охоронці, поліцейські, швачки, закрійники і кравці. Ідеться передусім про пошиття захисних масок та костюмів для медиків.

Читайте також: Втрати і шанси. Чи залишиться Львів туристичним містом

Середні зарплати за групами працівників коливаються від 5461 грн у найпростіших професіях до 7709 для кваліфікованих працівників з інструментом.

Із зареєстрованих у службі зайнятості безробітних найбільше – понад 25% – є працівниками сільського господарства, понад 15% – переробної промисловості, майже 15% – торгівлі та ремонту транспортних засобів, 13,9% – держуправлінці.

Додамо, за даними Львівського обласного центру зайнятості, на Львівщині є 18,5 тисяч безробітних, 35% з яких є молоддю.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!