Кого відправлять на самоізоляцію, якщо у школі виявлять хворого на Covid-19. Пояснення МОЗ

3948 0
І хто зможе безкоштовно зробити ПЛР-тест.
Фото: theconversation.com

Фото: theconversation.com

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час щоденного брифінгу МОЗ, пояснив, кого із вчителів відправлять на самоізоляцію, якщо у школі виявлять хворого на коронавірус.

Передусім, говорить Максим Степанов, визначатиме, кого скерувати на самоізоляцію, а кого ні, лікар-епідеміолог.

«На самоізоляцію підуть ті, хто був у близькому контакті з підтвердженим випадком і при цьому був без засобів індивідуального захисту. З'ясовуватиме це лікар-епідеміолог», – сказав Максим Степанов.

Читайте також: У МОЗ розповіли, що має бути у шкільних медпунктах під час пандемії Covid-19

Учора ж під час брифінгу посадовець сказав, що на ПЛР-тестування у разі виявлення підтвердженого випадку захворювання на коронавірус у школі, будуть скеровувати також лише людей, які були у близькому контакті і без ЗІЗ. Встановлюватиме це теж лікар-епідеміолог.

Раніше також ішлося про те, що якщо у класі виявлять хворого учня, то увесь клас піде на самоізоляцію на два тижні.

До початку навчального року у МОЗ мали вирішити, чи потрібно робити періодично ІФА-тести працівникам шкіл і садочків, але досі такого рішення немає. У міськраді Львова у коментарі Tvoemisto.tv раніше сказали, що поки тестування педагогічних працівників не передбачене наказом МОЗ, місто цього не робитиме. А ще раніше керівниця управління освіти ЛМР Зоряна Довганик сказала Tvoemisto.tv, що таке періодичне тестування буде надто дорогим.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!