Кохавинська фабрика на Львівщині збудує новий цех за 28 млн євро

15565 0
Тут планують створити ще 230 нових робочих місць.
Фото: Львівська ОДА

Фото: Львівська ОДА

Кохавинська паперова фабрика, що у селі Гніздичів Жидачівського району, хоче запустити екологічне виробництво з целюлозної сировини. Для цього вона побудує нові цехи та складські приміщення, повідомили у Львівській ОДА.

Читайте також: Київська фірма хоче збудувати на Львівщині завод енергетичних напоїв

За словами керівника фабрики Михайла Титикала, вони планують вкласти кредитні кошти і інвестувати у будівництво 28 млн євро. Обладнання паперового цеху коштуватиме 13,8 млн євро, а обладнання з переробки паперу у санітарно-гігієнічні вироби – 4,5 млн євро. Інші кошти підуть на саме будівництво.

У новому цеху будуть виробляти папір та інші вироби із целюлози. Потужність нової фабрики становитиме 25 тисяч тонн продукції у рік.

До кінця року тут хочуть завершити загальні будівельні роботи, а обладнання очікують у грудні-січні. Запустити новий цех планують у червні наступного року.

Читайте також: На Львівщині планують за 7 млн доларів збудувати завод із переробки картоплі

Кохавинська паперова фабрика є виробником паперових рушників, туалетного паперу, серветок. У ЛОДА кажуть, що підприємство експортує свою продукцію закордон – у Чехію, Румунію, Білорусь, Угорщину. 

«Це підприємство є на інвестиційному супроводі у департаменті економічної політики ЛОДА, ми сприяємо інвесторам в отриманні дозвільних документів для введення нових об’єктів в експлуатацію. Підприємство є сумлінним платником податків, за минулий рік до бюджетів різних рівнів воно сплатило майже 65 мільйонів гривень», – зазначив перший заступник голови Львівської ОДА Андрій Годик.

На Кохавинській фабриці працюють 330 людей. Середня заробітна плата – 14 тисяч гривень. Після запуску нових потужностей на підприємстві створять ще 230 нових робочих місць.

Читайте також: Турки хочуть запустити вітрову електростанцію біля Славського у 2022 році

За даними платформи Youcontrol, АТ «Кохавинська паперова фабрика» зареєстроване 1995 року у Гніздичеві. Власниками фабрики є Михайло Титикало, його дружина Тамара Титикало та донька Лариса.

Фото ЛОДА
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!