Коктейлі з доданою реальністю у підземеллях Львова. Чим дивує Opera Underground

4585 0
Як у Львівській опері працює заклад з 200 коктейлями в меню та тематичними вечірками.
фото: Любомрир Савчинський

фото: Любомрир Савчинський

Пів року тому в підземеллі Львівської опери «Холдинг емоцій !FEST» відкрив заклад у новому для себе та Львова загалом форматі – Opera Underground. У меню – 20 концептуальних коктейлів, які здивують та потішать найвибагливіших клієнтів. Кожен із них має незвичну подачу: у вогнегаснику, художній палітрі та навіть у моторі від мотоцикла.

Заклад відразу заворожує своє таємничою атмосферою. Ви наче заходите до серця Оперного театру, де ще до ХІХ століття було русло Полтви. В інтер’єрі підземелля є багато елементів, які раніше використовували актори Опери або й сама Соломія Крушельницька, – до прикладу, пальмова гілка, різні музичні інструменти, проект Зиґмунта Ґорґолевського та хустинка Крушельницької.

«Наша аудиторія – це молодь. У вихідні проводимо стилізовані вечірки з певним форматом музики та дрес-кодом. Наприклад, до виходу фільму "Месники. Фінал" ми влаштували супергеройську вечірку, під час якої відвідувачі вшановували пам’ять Тоні Старка. Також приходять люди, які відвідали чудову оперу, п’єсу чи концерт, а в антракті зайшли до нас випити келих вина, коктейль чи філіжанку кави, не втративши оперного антуражу», – говорить з усмішкою бармен Opera Underground Микола.

Читайте також: На мій смак: як Зураб Аласанія готував імеретинське лобіо у Дуже високій кухні Львова

Але справжня родзинка underground-закладу – у приготуванні та подачі коктейлів. Інноваційна гордість Opera Underground – перший в Україні VR-коктейль – експеримент не лише з напоями, а й з доповненою реальністю. У закладі вважають, що спочатку потрібно «випити» очима, а вже потім доповнити враження смаком. Крім оригінальних коктейлів, в Opera Underground можна спробувати приблизно 200 видів класичних – як алкогольних, так і безалкогольних. Найпопулярнішим з них, за спостереженнями барменів, є «Кривава Мері».

Коктейльне меню постійно змінюється. Наприклад, після того, як у Канаді легалізували медичний канабіс, в Opera Underground почали подавати «Легалайз» – із шотландського віскі, лимонного фрешу, цукрового чиропу та содової. Над меню ресторану працювала команда людей: тут і PR-відділ «Холдингу», і власники, і самі бармени.

«Одна людина може згенерувати якусь ідею, а ми вже її професійно покращимо», – розповідає Микола.

Вартість коктейлів в Opera Underground демократична – у середньому 100-120 гривень. З понеділка по четвер заклад працює з 16:00 до 00:00, а з п’ятниці по неділю – 14:00 до 2:00.

Катерина Гаценко,

фото Богдана Ємця, Любомира Савчинського, Оксани Ємець

Партнерска публікація


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!