Колективний імунітет до Covid-19 не з'явиться цього року, незважаючи на вакцинацію, – ВООЗ

1455 0
Навіть якщо колективний імунітет з'явиться в якихось окремих країнах, це не захистить людей у ​​всьому світі.
Ілюстративне фото

Ілюстративне фото

Людство не встигне виробити колективний імунітет в поточному році навіть при тому, що в багатьох країнах вже почався процес вакцинації. Про це повідомляє Ліга.нет з посиланням на головну наукову працівницю Всесвітньої організації охорони здоров'я Сумію Свамінатан.

«Навіть коли вакцини почнуть захищати найвразливіші групи населення, ми не зможемо досягти певного рівня колективного або популяційного імунітету в 2021 році», – каже Свамінатан.

Читайте також: «Людям можна говорити правду». Уляна Супрун про коронавірус, карантин та «золоту середину»

Вона підкреслила, що навіть якщо колективний імунітет з'явиться в якихось окремих країнах, це не захистить людей у ​​всьому світі, тому «соціальні заходи» як і раніше відіграють важливу роль в боротьбі з пандемією Covid-19.

При цьому, в розробці вакцин досягнули «неймовірного прогресу»: ще рік тому ніхто не міг навіть припускати, що у світі буде не одна, а відразу декілька вакцин від коронавірусу – з часом їх отримають всі країни, заявила представниця ВООЗ.

Нагадаємо, що за прогнозами вчених «Київського політехнічного інституту імені Ігоря Сікорського», в Україні колективний імунітет природним чином може формуватися протягом року. Детальніше про те, коли українці зможуть його набути і що це дасть, читайте за посиланням


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!