Колективний імунітет від Covid-19. Коли українці зможуть його набути і що це дасть

5599 0
За умови збереження характеру зростання тестування, кількість виявлених хворих в Україні на кінець серпня сягне приблизно 110-115 тисяч.
Ілюстративне фото

Ілюстративне фото

За прогнозами вчених «Київського політехнічного інституту імені Ігоря Сікорського», в Україні колективний імунітет природним чином може формуватися протягом року.

Їхні спостереження свідчать, що мобільність населення в порівнянні з початком року зросла на 150%, що впливає на поширення коронавірусної інфекції. Так, у червні-липні 2020 року відбулася серія стрімких сплесків захворювання, що призвела до збільшення кількості інфікованих на день у 2-3 рази.

Також спостерігають тенденцію до подальшого зростання захворюваності. Такий характер поширення коронавірусу може уповільнитися лише в результаті поступової появи колективного імунітету приблизно у 60-70% населення.

Читайте також: У США починають випробування вакцини від COVID-19 на людях

Природний плин цього процесу може відбуватися протягом року.

«Його суттєве пришвидшення можливе лише в результаті масової вакцинації населення, що на даний час є важко передбачуваним явищем", – йдеться в повідомленні. 

Дослідники зазначають, що коефіцієнт кореляції між кількістю інфікованих осіб і кількістю проведених тестів методом полімеразної ланцюгової реакції є досить високим (0.807). Упродовж останніх двох місяців коефіцієнт зростання кількості ПЛР-тестів становив приблизно 1,55 на місяць.

За їхніми прогнозами, за умови збереження характеру зростання тестування, кількість виявлених хворих людей в Україні на кінець серпня 2020 року сягне рівня приблизно 110-115 тисяч.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!