Коли буде доступна функція збереження номеру мобільного телефону при зміні оператора

2574 0
НКРЗІ спільно з операторами мобільного зв’язку узгодила докладний план дій та дату впровадження послуг.
Фото: unsplash.com

Фото: unsplash.com

Першого травня 2019 року українці зможуть скористатися функцією по збереженню номеру мобільного телефону при зміні оператора. Про це стало відомо під час наради, яку організувала Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації  спільно з Головою Української асоціації операторів зв’язку «Телас» Ошерова Л.М.,  представників операторів мобільного зв’язку та державного підприємства «Український державний центр радіочастот» (Адміністратор централізованої бази даних перенесених номерів).

Читайте також: Який мобільний оператор вигідніший. Порівняння тарифних планів

Нагадаємо, що перенести свій номер зможе кожен абонент, якщо він надасть достовірні дані про себе і пройде ідентифікацію особи. Людині доведеться показати паспорт і довести, що номер, який вона переносить до іншого оператора, належить саме їй. Абоненти з інвалідністю зможуть перенести свій номер, скориставшись допомогою інших людей, якщо останні мають довіренність.

У заяві на перенесення номера необхідно вказати, до якого оператора людина переходить і від якого відмовляється. Оператори повинні повідомити абоненту про готовність почати технічну процедуру перенесення номера. Під час перенесення абонент може залишатися без зв'язку не більше трьох годин.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!