Коли будуть відомі результати тестів на коронавірус госпіталізованих у Львові пацієнтів

2831 0
І чому аналізи для виявлення хвороби відправляють у Київ.
Фото: Христина Процак

Фото: Христина Процак

Заступник голови ЛОДА Іван Собко у коментарях до допису на своїй фейсбук-сторінці повідомив, що результати аналізів госпіталізованих у Львові пацієнтів, у яких є підозра на covid-19, будуть відомі до двох діб.

Нагадаємо, учора у Львівську обласну клінічну інфекційну лікарню госпіталізували чотирьох людей із підозрою на коронавірус. Як повідомили в ЛОДА, їм зробили аналізи та відправили матеріал в Київ.

Читайте також: Український кордон закрили для іноземців. Кого впускатимуть

Водночас Іван Собко пише, що з обласного бюджету Львівщини виділили гроші на купівлю експрес-тестів для визначення коронавірусу, утім самі тести не вдається купити, адже у виробників їх наразі немає. Наприклад, на сайті виробника Bioeasy, у якого тести купила міськрада Львова, ідеться лише про передзамовлення. Упаковка із 25 тестів коштує майже 12 тис. гривень.

Додамо, раніше Львівщина очікувала експрес-тести від МОЗ, а також мала закупити їх на 500 тис. гривень.

Читайте також: Львів потребує сотню апаратів штучної вентиляції легень

У міськраді Львова кажуть, що отримали перші експрес-тести, утім, вони можуть показати результат лише на 5-14-й день хвороби. Оскільки госпіталізовані мають в анамнезі ознаки ГРВІ протягом 2-3-х днів, аналізи скерували до Києва.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!