Мар’яна Возниця прокоментувала суми контрактів між львівськими медзакладами та НСЗУ

4583 0
Точні суми контрактування стануть відомі після 10 березня.
Фото: if.gov.ua

Фото: if.gov.ua

НСЗУ розглядатиме заявки закладів медичної допомоги Львівщини до 10 березня. Наразі медустанови вносять ще правки. Точні суми контрактування стануть відомі після 10 березня. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомила директорка західного територіального підрозділу Національної служби здоров’я України Мар’яна Возниця.

Читайте також: Для пацієнта змінюється все. Мар'яна Возниця про другий етап медреформи

«Із 10 лютого лікарні почали подавати заявки на контрактування із Національною службою здоров’я через майданчик SmartTender. 28 лютого можливість подавання заявок закрили. Тепер до 10 березня йде розгляд цих заявок. Їх є велика кількість, багато з помилками. Лікарні можуть їх зараз доопрацювати. 10 березня всі заявки вже мають бути оброблені. Суми контрактів розраховуватимуть залежно від того, скільки пацієнтів лікарнею подавалися, як обрахують сума пакету – бо одна лікарня, умовно, подавалася на пакет "пологи", прогнозувала 300 пологів, базуючись на попередніх роках, інша лікарня на 2 тисячі», – пояснила Мар’яна Возниця.

На питання, що, власне, зміниться для медиків після 1 квітня, директорка Західного департаменту НСЗУ уточнила, що будь-які зміни розглядатимуть виключно у площині самих лікарень.

«Діяльність медиків на території того чи іншого закладу, включно з фінансовими питаннями, визначаються трудовим договором, який прописаний між колективом і керівництвом. Тому тут, як кожна лікарня собі закерує, згідно з колективним договором та чинним законодавством – так і буде», – уточнила Мар’яна Возниця.

Читайте також: Чи будуть звільнення та зменшення зарплат у Львівській обласній клінічній лікарні

За її словами, найбільше пакетів подала Новояворівська районна лікарня – 21. А поки сума договорів із НСЗУ не озвучена медзаклади не знають, як доведеться працювати після 1 квітня. Про це раніше розповів у коментарі Tvoemisto.tv директор Львівської обласної клінічної лікарні Михайло Гичка.

У Львівській обласній клінічній лікарні, до прикладу, попередили медперсонал про можливі тимчасові зміни умов оплати праці. Цей крок пояснюють тим, що у закладі не можуть прорахувати кошти, які установа отримуватиме після 1 квітня, коли запрацює другий етап медреформи.

Христина Гоголь


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!