Коли для проїзду транспорту відкриють вулицю Стуса у Львові

6228 0
З початку робіт будівництва трамвайної колії на Сихів, вул. Стуса стала непроїзною для транспорту. Журналісти Tvoemisto.tv дізналися, коли у Львові планують відновити рух транспорту на цій вулиці та які ще зміни запланували у міській раді у зв’язку з будівництвом трамвайної колії.
Фото: portal.lviv.ua

Фото: portal.lviv.ua

Як розповів у коментарі Tvoemisto.tv директор ЛКП «Львівавтодор» Олег Береза, наприкінці лютого відновили будівельні роботи з прокладання трамвайної колії. Відтак, ремонтні роботи на вул. Стуса від вул. Снопківської до вул. Липова алея планують завершити до червня 2016 року. Саме тоді вулицю і відкриють для проїзду авто. Однак, одразу ж закриють для проїзду просп. Червоної калини від вул. Липова алея до вул. Угорської.

Читайте також: На Сихові приберуть кінцеві зупинки від ринку «Санта-Барбара»: деталі

Невдовзі на ремонт закриють ще частину вул. Франка – на ділянці від вул. Снопківської до перехрестя з вул. Стрийською. Ремонт цієї ділянки чиновники пояснюють тим, що на трамвайний маршрут на Сихів планують запустити нові трамваї виробництва «Електрон». Їх мають закупити ще впродовж 2016 року. Ця ж ділянка дороги є в незадовільному стані. Закінчити ремонт обіцяють до кінця літа.

Слід зазначити, що через ремонт цієї ділянки, частина громадського транспорту, яка курсувала на Сихів, змінила свій маршрут.

Зокрема, як зазначив Олег Береза, розглядають можливість ремонту пл. Івана Франка. За його словами, в такому випадку можна було б пусти трамвай з Сихова до Залізничного вокзалу. Однак, є проблема з кільцевим рухом автомобілів на площі. Відтак, проект, який би мав бути розроблений, повинен враховувати ці деталі.

«Нині ми розглядаємо питання пл. Франка. Шукаємо проектне рішення, щоб запустити трамвай. Колія, яка є зараз, не допускає повороту великих трамваїв з вул. Франка на вул. Вітовського», – зазначив Олег Береза.

Щодо того, коли саме такий проект можуть почати втілювати, Олег Береза відповів, що пріоритетним залишається будівництво трамвайної колії на Сихів. Якщо з цим будівництвом не буде жодних проблем, то ремонт на пл. Франка можуть розпочати ще у 2016 році. Але поки що точний дат немає.

Підготував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!