Безкоштовна правова допомога у Львові: де і як отримати

2660 0
У Львові в приміщені Державної фіскальної служби України у Львівській області можна отримати безоплатну правову допомогу особам з питань, що належать до компетенції контролюючого органу.
Фото: dt.ua

Фото: dt.ua

Особистий прийом осіб, які потребують безоплатної первинної правової допомоги, здійснюється посадовими особами управління правової роботи Головного управління ДФС у Львівській області щощовівторка та щочетверга з 10:00 год. до 11:00 год. у приймальні громадян, яка розміщена за адресою: м. Львів, вул. Стрийська, 35, кімната 105. Особистий прийом відбувається за попереднім записом.

Записатися на прийом можна за тел.: (032) 297-30-91, 297-36-85.

Довідка: Відповідно до вимог статті 7 Закону України від 02.06.2011 №3460 «Про безоплатну правову допомогу» (із внесеними змінами та доповненнями) безоплатна первинна правова допомога – це вид державної гарантії,  що полягає в інформуванні особи про її права і свободи, порядок  їх реалізації, відновлення у випадку їх порушення та порядок оскарження рішень, дій чи бездіяльності органів державної влади, органів місцевого самоврядування, посадових і службових осіб. Безоплатна первинна правова допомога включає такі види правових послуг:

  • надання правової інформації;
  • надання консультацій і роз'яснень з правових питань;
  • складення заяв, скарг та інших документів правового характеру (крім документів процесуального характеру);
  • надання допомоги в забезпеченні доступу особи до вторинної правової допомоги та медіації.

Також, право на безоплатну первинну правову допомогу згідно із Конституцією України та статтею 8 Закону України від 02.06.2011 №3460 «Про безоплатну правову допомогу» (із внесеними змінами та доповненнями) мають усі особи, які перебувають під юрисдикцією України (усі громадяни України, а також іноземці та особи без громадянства (в тому числі біженці), які перебувають на території України на законних підставах).

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!