Коли і як запрацює механізм «Кешбеку». Пояснення податківців

2675 0
Однієї скарги для повернення коштів буде недостатньо.
Фото: Економічна правда

Фото: Економічна правда

Механізм «Кешбеку», запроваджений змінами до податкового законодавства, запрацює не раніше 1 жовтня 2020 року. Про це повідомляє ГУ ДПС у Львівській області.

У податковій кажуть, що механізм запроваджується в першу чергу для боротьби з «нефіскальними» чеками, коли окремими несумлінними платниками надаються споживачам під виглядом фіскальних нефіскальні чеки.

Читайте також: Із квітня ФОПи зможуть використовувати програмні касові апарати

Процедура повернення коштів «кешбек» така:

  • Купуючи товар на суму, що перевищує 850 грн, перевіряєте чек на сайті
  • Якщо його там немає, подаєте скаргу в Електронному кабінеті
  • Якщо чек не був фіскалізований, продавця штрафують, а ви повертаєте вартість покупки та залишаєте собі товар.

Для подання скарги про недійсний фіскальний чек заявник має обов’язково ідентифікувати себе через електронний кабінет. Покупець не зможе використовувати систему «Кешбек» у нечесній конкурентній боротьбі, додають у ДПС.

«Застосувати штраф лише по факту надходження скарги буде неможливо – податкові органи мають довести, що продавець дійсно допустив порушення – встановити відсутність або недостовірність такого розрахункового документа», – ідеться в повідомленні.

Читайте також: Нацбанк хоче скасувати валютні обмеження для бізнесу, але за однієї умови

Податкова служба, в першу чергу, оцінюватиме достовірність документів, доданих до скарги, а не лише правомірність дій продавця стосовно покупця.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!