Коли комп’ютеризують львівські ЖЕКи?

2318 0
Львів’яни скаржаться на те, що далеко не всі комунальні підприємства міста використовують для видачі довідок комп’ютери, що значно сповільнює процес їх отримання. Tvoemisto.tv вирішило дізнатися, чи це правда і коли ЛКМ міста користуватимуться електронними базами даних у своїй роботі.

До редакції Tvoemisto.tv звернулись львів’яни, які розповіли, що в ЛКП «Під Голоском» (Шевченківського району) їм видали довідку про склад сім'ї за лічені хвилини: працівниця ЛКП ввела в базу даних на комп’ютері прізвище та роздрукувала довідку. Натомість в ЛКП «Скнилівок» (Залізничний район) таку довідку значно довше виписували вручну, що, на думку мешканців, не дуже зручно.

Координатор проекту з впровадження електронного врядування у Львівській міській раді Галина Космина пояснила, що у Львові справді вводять електронний документообіг, проте наразі цей процес активно триває у підрозділах міської ради. ЛКП наразі цей проект не стосується.

«У межах міжнародного грантового проекту Львів запроваджує е-урядування. За кошти шведської сторони ми закуповуємо програмне забезпечення для електронного документообігу, від естонської сторони отримуємо консультації та поради щодо ведення цього процесу. В першу чергу, в проекті залучені саме підрозділи міської ради, адже в рік до міськради надходить понад 100 тис. звернень. Щодо ЛКП, вони працюють за спеціальними інструкціями з діловодства. І можуть користуватися як електронними, так і паперовими базами даних», – пояснила Галина Космина.

З її слів, ЛКП отримали рекомендації прописати «дорожні карти» надання їхніх послуг, аби оптимізувати весь процес.

«Всі ЛКП повинні мати єдину базу даних і реагувати, вирішувати скарги чи звернення громадян, як це передбачає закон, впродовж місяця. Чи буде це електронна, чи паперова база – це на розсуд керівництва ЛКП. Проте ми ставимо собі таку ціль у майбутньому, аби й ЛКП міста користувалися е-урядуванням. Це було б хорошим рішенням», – сказала Галина Космина.

Голова Залізничного району Ірина Гримак розповіла tvoemisto.tv, що термін видачі кожної довідки різний: «Якщо, наприклад, це – довідка про оплату, її можна отримати швидко. Якщо треба піднімати старі інвентаризаційні справи, питання прописки – це може забрати більше часу. Вони у нас вже є в електронному варіанті, проте ще не усі», – сказала вона.

Нагадаємо, у Львові понад 50 ЛКП обслуговують житловий фонд. Їм періодично закуповують техніку, наприклад, 2008 року на це було витрачено 300 тис. грн. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!