На Львівщині кількість хворих на коронавірус зросла на понад 40%

1641 0
Минулого тижня зареєстровано 3 летальні випадки.
Фото умовне

Фото умовне

На Львівщині збільшилась кількість хворих на Covid-19  на 43% в порівнянні з попереднім тижнем. Впродовж минулого тижня в області провели 4861 досліджень на Covid-19, з них 772 – позитивні. Тиждень напередодні кількість хворих становила 537 осіб. Зареєстровано 3 летальні випадки.

Джерело: Департамент охорони здоров’я ЛОДА

У лікарні перебувають 258 пацієнтів проти 183 за попередній тиждень – ріст на 41%. Від початку пандемії на Львівщині зареєстровано 326 726 випадків. Летальних – 6860.

Читайте також: У МОЗ пояснили, яка ситуація з Covid-19 в Україні

Коли контактні особи з хворими на Covid-19 не підлягають ізоляції?

Спостереження за контактними особами встановлюється на період 14 днів від останнього контакту із підтвердженим або ймовірним випадком хвороби. Чи була контактна особа вакцинована проти COVID-19 при цьому немає значення. Це пояснює головна епідеміологиня Львівщини Наталія Іванченко-Тімко.

За відсутності симптомів не підлягають ізоляції:

  • контактні особи, якщо після вакцинації другою дозою вакцини пройшло 14 днів (при 2-дозному режимі);
  • контактні особи, якщо після отримання єдиної дози вакцини пройшло 14 днів (при 1-дозному режимі);
  • контактні особи, які перехворіли на Covid-19 протягом останніх 6 місяців (з документальним підтвердженням)

 

Самоізоляція до отримання результату обстеження:

Якщо у контактної особи з’явилися симптоми Covid-19, то вона підлягає обстеженню на визначення антигену SARS-CoV-2 з використанням швидких тестів та/або тесту на визначення антигену SARS-CoV-2 методом ІФА.  У випадках, коли неможливо визначити антиген SARS-CoV-2 з використанням швидких тестів та/або тесту на визначення антигену SARS-CoV-2 методом ІФА, то проводять ПЛР-тест.

У разі отримання позитивного результату обстеження до цих осіб вживаються всі відповідні заходи як до особи, яка відповідає визначенню хворого на Covid-19.

Нагадаємо, що минулого тижня кількість випадків захворювання на Covid-19 на Львівщині зросла вдвічі у порівнянні з попереднім. Загалом медики провели 7920 досліджень на Covid-19.

 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!