Коли Львів отримає 10 нових трамваїв

5374 0
Тендер на закупівлю десяти 30-тиметрових трамваїв відбувся у 2020 році. Закупівлю трамваїв місто проводить у співфінансуванні з Європейським інвестиційним банком.
Фото: Вікторія Ейсмунт

Фото: Вікторія Ейсмунт

10 трамваїв, тендер на які провели ще торік, Львів отримає наприкінці 2022 року. Про це Тvoemisto.tv повідомили у «Львівелектротрансі».

Читайте також: Центр обслуговування пасажирів у Львові відкриють у травні. Фото, відео

«Станом на сьогодні, відповідно до умов контракту, ми сплатили аванс на виготовлення 10 низькопідлогових трамваїв у розмірі 35%. Термін постачання трамваїв 1,5 роки з моменту сплати авансу. Тобто перша поставка п’яти трамвайних вагонів планується до червня 2022 року, а наступні 5 трамваїв до грудня 2022 року. Втім виробник обіцяє, що перші трамваї ми зможемо отримати вже у кінці цього року», – розповіла керівниця групи реалізації проєктів Міжнародних Фінансових Організацій ЛКП «Львівелектротранс» Ірина Іванишин.

Вона нагадує, що тендер відбувся у 2020 році, закупівлю трамваїв місто проводить у співфінансуванні Європейського інвестиційного банку. Переможця тендеру на їх постачання визначили у вересні 2020-го, тоді ж і підписали договір із Консорціум ТзОВ «Спільне українсько-німецьке товариство Електронтранс» та ТзОВ «Завод ЕлектронМаш».

Читайте також: Львів нарешті може розрахуватися за борги через ремонти доріг до Євро-2012

Нагадаємо, ухвалу про участь Львова у програмі «Міський громадський транспорт України» депутати ЛМР підтримали у листопаді 2017 року. Тоді мова йшла про 120 автобусів різної місткості та 10 трамваїв. Згодом чиновники передумали купувати малі автобуси, а натомість вирішили купити 100 великих. У січні цього року міський голова Андрій Садовий раптом написав, що у тенедрі на закупівлю 100 низькопідлогових автобусів перемагає білоруський МАЗ, хоча тендерні процедури ще не завершилися.

Вікторія Савіцька


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!