Коли Львів розбагатіє – тут оселяться іноземці

3487 0
Історик Ігор Лильо переконаний, що Львів як місто став таким через те, що не був мононаціональним і моноетнічним. "Це було місто поліетнічне, полінаціональне і надзвичайно багатобарвне: італійці, греки, німці, поляки, українці, євреї, вірмени – кого тут тільки не було", - розповів він tvoemisto.tv.
Фото: Маркіян Прохасько

Фото: Маркіян Прохасько

"На сьогодні світ є глобалістичним. Перед українцями – хочуть вони того чи ні – неминуче постане питання, чи вони йдуть зі всім світом, чи вони залишаються на узбіччі. Якось у комісії по розвитку туризму ми мріяли про те, що колись до Львова приїде велика частина китайців — і Львів до кінця життя забезпечений робітниками. Тоді хтось сказав, що "ми не дуже би хотіли, бо вони приїдуть і залишаться. Гарне місто. Існує небезпека". Але знаєте, краще очолювати процес, ніж за ним спостерігати.

Читайте також: Люди Твого Міста: Ігор Лильо про душу Львова

Ніхто не буде нас з вами питати, чи ми хочемо, чи ми не хочемо, щоб тут жили якісь інші люди іншої віри, іншої національності, інших традицій, іншої кухні. Ми повинні бути готовими, що в міру того, як це місто ставатиме кращим і багатшим – сюди будуть прагнути приїхати люди з інших цивілізацій. Ми повинні мати для них не список заборон, а список пропозицій, де буде передбачено, що ми з радістю чекаємо всіх, але коли ви до нас їдете, то повинні отримувати те, що в США називається Зеленою картою. Хочеш жити разом з нами, хочеш бути частиною цієї громади? – Будь ласка. Ось кілька пунктів, які є для нас є важливі. Якщо готовий їх дотримуватися – ти наш друг, брат, з тобою комфортно. Жодна заборона ніде у світі не була і не буде ефективною", – ділиться баченням львовознавець Ігор Лильо.

Читайте також: Бикоко у Львові. Львовознавець про сучасну забудову


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!