Коли Львівщина зможе вийти із «червоної» зони карантину

11297 0
В області спостерігається висока динаміка щоденних нових випадків захворювання.
Фото: Freepik.com

Фото: Freepik.com

Львівщина може вийти з «червоної» зони при збереженні позитивної динаміки основних показників щодо госпіталізацій та кількості пацієнтів, які потребують кисню. Про це сьогодні на брифінгу повідомив директор департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА Орест Чемерис.

Читайте також: Не тільки весело, а й безпечно. МОЗ дало рекомендації святкування Великодня

Він зазначив, що на Львівщині спостерігають зменшення кількості госпіталізованих: менше 60 осіб на 100 тис. населення. Але попри те, стан вже госпіталізованих пацієнтів залишається важким.

«Переважно це особи молодого віку, без супутніх патологій, усі – кисневозалежні. Ліжкова мережа для хворих на Covid-19 на Львівщині не змінилася – включає 4775 ліжок, 90% з яких забезпечені подачею кисню», – розповів Орест Чемерис.

За його словами, за показниками, за якими визначається рівень епідситуації на певній території, станом на сьогодні два з трьох показників (а саме – кількість госпіталізованих протягом останніх семи днів (60%), та кількість пацієнтів на ліжках, забезпечених киснем (63,7%)), перебувають на межі норми, адже критичний показник – це 65%.

Таким чином, Львівщина може вийти з «червоної» зони при збереженні позитивної динаміки основних показників, наголосив Орест Чемерис.

Додамо, що сьогодні, 23 квітня, у приміщенні Львівської облдержадміністрації відбудеться засідання обласної комісії ТЕБ і НС щодо послаблення карантинних обмежень у Львівській області з 26 квітня.

Читайте також: Повторно заразитися Covid-19 можна навіть через півтора місяця

Нагадаємо, що в Україні не передбачають додаткових обмежень на період Великодніх свят, проте Міністерство охорони здоров’я закликає дотриматися норм, зазначених в постанові про карантин. По-перше, відвідувати громадські місця лише в масках, які закривають рота і носа, по-друге, дотримуватися дистанцій у 1,5 м. Також чітко прописано розмір площі і кількість осіб, яка може перебувати, в тому числі і в храмі – це одна людина на 4 кв. метри.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!