Коли львів’яни зможуть отримати пакунок малюка

8290 0
Поки що пакунки малюка тимчасово видаватимуть у відділах соціального захисту населення, а не у пологовому, як планувалося раніше.
Фото: maminklub.lv

Фото: maminklub.lv

Із 1 вересня усім сім’ям новонароджених мали почати видавати пакунки малюка з першими необхідними речами за косметичними засобами. Втім поки що, пакунки тільки почали надходити у обласні пологові будинки.

Читайте також: Що насправді має бути в бейбі-боксі від уряду

«Мінсоцполітики ще кілька днів буде розвозити пакунки на склади в області. Відповідно, їх ще немає у пологових відділеннях. Тому, ви,шановні батьки, зможете отримати пакунки малюка у відділах соціального захисту населення. Вибачте за тимчасові незручності», – написала на своїй сторінці у Facebook очільниця обласного департаменту охорони здоров’я Ірина Микичак.

Для отримання бейбі-бокса необхідно написати заяву за зразком від Міністерства охорони здоров’я. За словами Ірини Микичак, зразки заяв уже відіслали у всі пологові будинки області.

Додамо, що до пакунку малюка від уряду має входити 25 речей, серед яких підгузники, вологі серветки, пелюшки різних типів, боді з короткими та довгими рукавами, повзунки, термометри, прокладки для лактації, ковдри, матрац для колиски тощо. З точним переліком речей у бейбі-боксі можна ознайомитись за посиланням.

Читайте також: Скільки насправді коштують «безкоштовні» пологи

Нагадаємо, у травні цього року уряд ухвалив пілотний проект «пакунок малюка», на який для Львівщини з держбюджету планують виділити 34,3 млн гривень. Пакунки видаватимуть безпосередньо у пологовому будинку, незалежно від матеріального стану сім’ї та кількості новонароджених, тобто один бейбі-бокс на одну дитину.

Фото Ірини Микичак / Facebook


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!