Коли оприлюднять офіційні результати виборів президента

3603 0
Після церемонії присяги новий глава держави має вступити на посаду до 3 червня.
Фото: Радіо Свобода

Фото: Радіо Свобода

Учора, 31 березня в Україні відбувся перший тур вибрів президента. За даними національного екзит-полу та попередніми результатами, які оприлюднила Центральна виборча комісія, до другого туру можуть пройти Володимир Зеленський та Петро Порошенко.

Читайте також: Усе про вибори президента у Львові та в області в один клік. Оновлюється

Остаточні результати Центральна виборча комісія має оголосити до 10 квітня. Хоча вже з 1 квітня будуть відомі попередні результати, які ЦВК отримуватиме в електронному вигляді від територіальних виборчих комісій.

Другий тур відбудеться за умови, якщо жоден із кандидатів не набере понад 50% голосів. Він запланований на 21 квітня, а результати другого туру офіційно оголосять не пізніше 1 травня. Після церемонії присяги у Верховній раді новий глава держави має вступити на посаду до 3 червня.

Читайте також: Під час голосування на Львівщині грубих порушень не виявили, – поліція

Додамо, що ЦВК опрацювала понад 50% протоколів по всій Україні. 30,2% проголосували за Володимира Зеленського, 16,6% – за Петра Порошенка, 13,08% виборців віддали свій голос за Юлію Тимошенко, 11,5 – за Юрія Бойка, 7,1 – за Анатолія Гриценка. За результатами голосування на Львівщині лідирує чинний президент.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!