Коли можна буде побачити рідкісне затемнення Місяця

4243 0
28 вересня станеться одне із рідкісних місячних затемнень, які трапляються раз на 30 років. Жителі землі матимуть змогу побачити великий, так званий «супермісяць» у поєднанні із місячним затемненням, йдеться на сайті НАСА.
фото: te.20minut.ua, wlpress.net, uk.wikipedia.org

фото: te.20minut.ua, wlpress.net, uk.wikipedia.org

Його буде видно в усьому світі. За словами заступника наукового керівника проекту Reconnaissance Orbiter Lunar у НАСА Ноа Петро, оскільки орбіта Місяця не являє собою ідеальне коло, іноді він, рухаючись нею, опиняється ближче до Землі.

«Коли Місяць знаходиться якнайдалі, він відомий як апогей, а коли найближчий – перигей. 28 вересня ми побачимо повний місяць перигей – найближчий повний місяць року», – додає він.

У перигеї Місяць знаходиться на 31 тис. миль більше до Землі, ніж в апогеї. Ця відстань еквівалентна одному колу навколо Землі. Така близькість робить його на 14% більше та на 30% яскравіше, на відміну від апогея. Саме тому його і називають «супермісяць».

Виявляєтсья, що фізичної різниці Місяць не має, а лише лише здається трохи більшим у небі.

У свою чергу, місячне затемнення додає «ще більшого шоу». Більш ніж на годину тінь Землі поглинає Місяць, у той час як планета проходить між Сонцем і Місяцем. Місячні затемнення відбуваються, як правило, двічі на рік.

Джерело: Українська правда.Життя

Опублікувала Оксана Антонів


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!