Коли можна завершити самоізоляцію після захворювання на коронавірус. Пояснення

4715 0
Тест на коронавірус для припинення самоізоляції не слід робити раніше, ніж через 10 днів після дати проведення першого тестування.
Фото: freepik

Фото: freepik

Згідно з чинними протоколами, якщо з 10 дня після появи симптомів коронавірусу протягом трьох днів симптоми відсутні, то самоізоляцію можна припиняти. Про це повідомив заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін на брифінгу щодо ситуації із поширенням Covid-19.

«Разом із тим, якщо пацієнт не має симптомів, а результат тесту виявився позитивним, то самоізоляцію варто завершувати із дотримуванням тієї ж норми», – каже він.

Читайте також: Питання дня. Що робити тим, хто був у контакті з хворими на коронавірус

За словами головного санлікаря, якщо людина вирішила раніше зробити тест і він виявився негативним, то це також вважається підставою для припинення самоізоляції. Важливо, що його не слід робити раніше, ніж через 10 днів після дати проведення першого тесту.

«Якщо ви дотрималися всіх термінів самоізоляції, то тест на коронавірус після завершення самоізоляції для того, аби, приміром, повернутися на роботу, робити не треба», – додає він.

Читайте також: У тернопільській лікарні помер 20-річний студент зі Львівщини

Додамо, що за будь-яких симптомів вірусного захворювання (кашель, нежить, біль у горлі, температура) У МОЗ радять робити тест на коронавірус. Ці ознаки вже є підставою для тестування. Направлення на безкоштовний тест монжа отримати у сімейного лікаря.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!