Локдаун на Львівщині прогнозують вже в кінці жовтня

3763 0
Якщо проаналізувати динаміку останніх днів, то запровадження «червоної» зони можливе за 3-4 тижні.
Фото: freepik

Фото: freepik

Кількість захворілих на Covid-19 та тих, кого госпіталізують, стрімко зростає на Львівщині. На сьогодні область залишається на четвертому місці за рівнем нових лабораторно підтверджених випадків. Через цю ситуацію за кілька тижнів у Львівській області прогнозують можливий локдаун. Про це під час сесії сьогодні, 30 вересня, повідомив керівник департаменту охорони здоров’я ЛОДА Орест Чемерис.

«Весною ми за 7 тижнів дійшли до піку, а станом на 30 вересня вже йдемо 10 тижнів і тільки розкачуємося. Якщо проаналізувати динаміку останніх днів, то запровадження «червоної» зони можливе за 3-4 тижні. Але багато чого залежить від нас – наскільки ми будемо дотримуватися правил карантину, наскільки будемо обмежувати масові заходи та носитимемо маски, дотримуватимемося дистанцій і наскільки активно будемо вакцинуватися», – каже головний медик Львівщини.

Читайте також: Лікарі розповіли, чи відрізняється лікування вакцинованих та невакцинованих пацієнтів

Додамо, що за останню добу, 29 вересня, на Львівщині підтвердили майже 1 000 нових випадків інфікування коронавірусною інфекцією. Загалом за увесь час у Львівській області Covid-19 зафіксували у 150 114 людей. Померлих – 3 896 людей. Одужали від коронавірусної інфекції 136 747 мешканців. 

У стаціонарах Львівської області зараз перебуває 1 616 людей, що становить 48,24% заповненості. Із них 73 вакцинованих (двома дозами – 37). Наразі 72% медиків отримали дві дози вакцини, тоді як 97% щепилися першою дозою. Серед освітян 51% щеплені двома дозами та 71,5%  лише першою дозою. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!