Коли на Львівщині затвердять остаточний перспективний план територій

2862 0
Наразі не вдалось визначитись із територіями, прилеглими до Львова.
Фото: mapio.net

Фото: mapio.net

Минулого тижня у Львові відбулось засідання міжвідомчої групи щодо напрацювання адміністративно-територіального устрою Львівської області базового рівня. Тоді ухвалили рішення щодо 64 ОТГ, але низку питань перенесли. Про це у коментарі Tvoemisto.tv розповів т. в. о. директора департаменту економічної політики ЛОДА Степан Куйбіда.

Читайте також: Висока планка. Чому Зашків хоче приєднатися до Львова. Репортаж

«Рішення не прийняли по двох пропонованих громадах Стрийського району, по конфігурації Червоноградської громади і по Львову та прилеглих до нього територіях. Це перенесли на чергове засідання. За інформацією, що ми отримали, Львів проводить додаткові консультації з прилеглими населеними пунктами», – говорить Степан Куйбіда.

Немає рішення, за його словами, щодо Сокільників, Годовиці, Оброшина, Конопниці, Грибовичів, Волі Гомулецької, Бірок, Дублян, Лисиничів, Підбірців, Винників та інших населених пунктів біля Львова зі сторони Жовківського, Пустомитівського та Яворівського районів.

«Ви пам’ятаєте теорію "Великого Львова", яку за підписом Любомира Зубача надіслали у КМУ, ЛОДА та ВРУ. Дискусія ведеться про ці території. Там є території, що воліють бути окремо, а є такі, що тяжіють до Львова. Ми сподіваємось, що в перспективі кількох днів ці території і Львів завершать свої консультації», – говорить Степан Куйбіда.

Читайте також: Великий Львів. Чи зможе місто об'єднати приміські села і розширити свої межі

Тоді, каже він, наприкінці наступного тижня вдасться ухвалити остаточне рішення і скерували на розгляд Кабінету міністрів остаточний перспективний план територій Львівщини.

«Терміни ніхто не встановив, але тверезе бачення говорить про те, що Кабінет міністрів мав би до кінця лютого – початку березня всі ці речі затвердити і рухатися в напрямку голосування у Верховній Раді, фіналізовувати адмінтерустрій базового рівня. Очевидно, що в новий виборчий процес держава має увійти на новій адмінтероснові», – додає Степан Куйбіда.

Нагадаємо, Львів хоче приєднати у межах децентралізації 20 сусідніх міст і сіл. Винники та Сокільники вже виступили проти цієї пропозиції, натомість Лисиничі, Підбірці та Конопниця готові до об’єднання.

Олександра Бодняк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!