Де та коли на Личаківській встановлять розумні світлофори. Інтерактивна мапа

5755 0
На відремонтованій Личаківській планують встановити чотири світлофорні об’єкти.
Фото: star2.com

Фото: star2.com

15 серпня у Львові відкрили для проїзду приватного і громадського автобусного транспорту вулицю Личаківську, яку ремонтували упродовж півтора року. Ще за 15 днів по вулиці запустили трамвай №2, а у жовтні планують повернути на маршрут трамвай №10 (Залізничний вокзал – Пасічна). Вздовж вулиці частково встановили постійні та тимчасові дорожні знаки, втім досі не нанесли відповідну розмітку та не встановили передбачені проектом та кредитом ЄБРР світлофорні об’єкти.

Читайте також: Історія ремонту вулиці Личаківської у датах і цифрах. Візуалізація

Як розповів у коментарі Tvoemisto.tv заступник голови ЛКП «Львівавтодор» Євген Калитич, установити всі світлофорні об’єкти на Личаківській мають до кінця жовтня.

«Загалом маємо встановити чотири світлофорні об’єкти: три з реконструкцією і один новий», – повідомив Євген Калитич.

Йдеться про реконструкцію світлофорного об’єкта на перехресті вулиць Личаківська – Мечникова та новий світлофор на Круп’ярській, реконструкцію наявних до ремонту світлофорних об’єктів на перехрестях Котика – Личаківська – Мучна та Личаківська – Пасічна. Крім цього, новий світлофорний об’єкт встановлять на перехресті вулиць Черемшини та Личаківської.

Читайте також: Вулиці Черемшини і Котика знову стануть односторонніми

«Світлофори мають привезти з Німеччини. За графіком очікуємо їх у жовтні. Всі світлофори будуть так звані "розумні", тобто надаватимуть пріоритетність проїзду громадському транспорту», – уточнив Євген Калитич.

Читайте також: На вулиці Мечникова у Львові реорганізують рух

Щодо дорожньої розмітки, то її, за словами заступника голови ЛКП «Львівавтодор», також мають нанести найближчим часом, оскільки організацію дорожнього та пішохідного руху погоджували відповідно до оновлених державних будівельних норм, які набули чинності з 1 вересня. 

Наразі на вулиці встановили частину дорожніх знаків, ще частина – тимчасові і розташовані на дерев’яних стійках. Нові дорожні знаки встановлюватимуть на металевих та підвісних консолях.

Читайте також: Що не так із ремонтом на Личаківській

Нагадаємо, ремонт на вулиці Личаківській розпочали торік у березні. Тоді вулицю частково закрили для поїзду, а ремонт тривав понад півтора роки. Загалом вартість ремонту вулиці за кошти ЄБРР становить 6 млн євро.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!