Коли пасажирів у Львові почнуть штрафувати за проїзд у транспорті без е-квитка

5245 0
Упродовж перших двох місяців після запуску е-квитка пільговики повноцінно мають перейти на валідацію своїх карток.
Дар

Дар'я Кучер

Від завтра, 13 січня, у Львівській МТГ в тестовому режимі запрацює електронний квиток для проїзду пільгових категорій мешканців у громадському транспорті. Так, ці пасажири замість пенсійних, студентських чи інших посвідчень для безкоштовного проїзду мають мати пластикові картки та завалідувати їх. За цим стежитимуть контролери, однак у перші тижні впровадження е-квитка нікого не штрафуватимуть.

«Упродовж перших двох місяців цього року ми зобов’язані перейти на повну валідацію пільговиками своїх карток. Користуватися громадським транспортом вони зможуть тільки за наявності транспортної картки. За два місяці не буде можливості користуватися пенсійними чи іншими посвідченнями, які дають право на пільгу», – каже у коментарі Tvoemisto.tv керівник департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР Олег Забарило.

Читайте також: Де у Львові можна оформити пільгові транспортні квитки

Що стосується пасажирів, які платитимуть за проїзд, то впродовж першого кварталу вони теж повинні будуть перейти на безготівкову оплату. Після завершення цього процесу планують перейти на оплату роботи транспорту з міського бюджету. За словами Олега Забарила, це буде цьогорічний фінальний етап.

Мешканцям презентувати попередню версію мобільного застосунку LeoСard, яким користуватимуться вже на наступному етапі впровадження е-квитка всі інші пасажири, окрім пільгових. Пільгові ж отримуватимуть лише пластикову картку. 

Зараз фіналізують переговори з потенційними операторами, що допоможуть розмістити обладнання (апарати з продажу квитків) у орієнтовно 400 локаціях міста. Йдеться про такі місця, як аеропорт, вокзал, автостанції, ТРЦ, зупинки та інші. 

Детальніше про всі картки, ціни та пільги на проїзд з 13 січня читайте в матеріалі


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!