Коли пенсіонерам ще очікувати на підвищення пенсій в цьому році

38778 0
Пенсії перерахують у липні.
Фото: Cristian Newman, Unsplash

Фото: Cristian Newman, Unsplash

З 1 липня через підвищення прожиткового мінімуму до 2118 грн розмір мінімальної пенсії збільшать. Пенсія виросте з 1638 до 1712 грн (на 74 грн). У грудні 2020 запланований ще один етап підвищення. Тоді виплати зростуть на 57 грн і досягнуть 1769 грн. Про це пише РБК-Україна.

Читайте також: Львівським пенсіонерам почали виплачувати проіндексовані пенсії

Зазначимо, що в Україні 11,4 мільйона пенсіонерів. 0,7% з них (це близько 80 тисяч) отримують соціальну пенсію. До такої категорії належать українці, які досягли пенсійного віку, але не напрацювали достатнього стажу для отримання пенсії. Вони отримують мінімальну пенсію, яка з 1 липня складе 1712 гривень.

Крім того, будуть перераховані і виплати пенсіонерам за надстаж. Кожен пенсіонер, який має стаж понад 35 років для чоловіків та 30 років для жінок, отримує 1% надбавки від мінімальної пенсії за кожен зайвий рік (зараз це 16,38 грн). З 1 липня надбавка складе вже 17,12 грн.

Читайте також: Пенсіонерам на Львівщині виділили по тисячі гривень

Нагадаємо, що на Львівщині почали виплачувати по 500 грн пенсіонерам, старшим за 80 років. У травні такі доплати вже отримали 1,5 млн пенсіонерів. Але ця надбавка буде нараховуватися кожному українському пенсіонерові автоматично із досягненням такого віку.

На Львівщині 491 тис. пенсіонерів отримають підвищені пенсії. У середньому пенсію підвищили на 185 гривень.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!