Коли перенесуть павільйон зупинки на Дорошенка

2704 0
Реорганізацію руху на вулиці Дорошенка відклали приблизно на місяць.
Фото: Вікторія Ейсмунт

Фото: Вікторія Ейсмунт

На минулих вихідних у Львові на вулиці Дорошенка перенесли зупинку громадського транспорту ближче до проспекту Свободи, що передбачено реорганізацією руху на Дорошенка та прилеглих.

Однак деякі мешканці впродовж кількох днів продовжували чекати на трамвай та автобус на старій зупинці, що далі від проспекту Свободи у бік Головної пошти. Крім цього, поблизу зупинок спочатку не встановили інформаційних таблиць із позначкою, що зупинку перенесли. Позначення з’явилися безпосередньо на павільйоні дещо пізніше.

Читайте також: Чому потрібно закрити початок вулиці Дорошенка для приватного транспорту

Повідомлення про перенесення зупинки

Мешканці вулиці зазначають, що чекають транспорт на старій зупинці, оскільки там досі не перенесли павільйон громадського транспорту. У коментарі Tvoemisto.tv голова Галицької РА Андрій Зозуля пояснив, що зупинку встановлював інвестор, який розміщував там рекламні повідомлення.

«Попередньо підрядник обіцяв, що цього тижня почне роботи, але виглядає так, що вони спочатку мають зробити фундамент під нові павільйони, а потім його переносити», — сказав Андрій Зозуля.

Читайте також: Зміни руху на Дорошенка: трамваї в плюс, всі решта — в мінус

Він додав, що переносити павільйон можна буде тоді, коли новий фундамент зміцніє. Як повідомили Tvoemisto.tv у прес-службі Львівської міської ради, торік павільйон встановили відповідно до рішення виконавчого комітету. Відтак ДП «БігБорд» власним коштом облаштувало 20 зупинок громадського транспорту із вмонтованими двосторонніми рекламними конструкціями типу «сіті-лайт» у різних районах Львова, зокрема й на Дорошенка.

Нова зупинка на вулиці Дорошенка

Додамо, що нові дорожні знаки на Дорошенка почали встановлювати минулого тижня. Однак повністю запровадити реорганізацію руху планують приблизно за місяць, оскільки у ЛКП «Львівавтодор» очікують на світлофорні об’єкти, які мають доставити з-за кордону. Крім цього, ЛКП «Львівелектротранс» розглядає можливість перенесення кінцевої зупинки тролейбуса №13 із площі Підкови до ресторану «Галерея Лицарів», таким чином вивільнивши смугу руху, яка вестиме з проспекту Свободи на вулицю Гнатюка.

Читайте також: Півжиття в заторах. Як зробити центр Львова вільним для проїзду

Нагадаємо, рішення про реорганізацію руху на вул. Дорошенка ухвалили торік у травні на засіданні міської комісії з питань безпеки дорожнього руху. Згідно з новою схемою, приватний транспорт рухатиметься по вулиці Гнатюка, далі — Університетською та Словацького в напрямку Головної пошти. У напрямку до центру, як і раніше, їхатимуть по вулиці Коперника. Також лишиться доступним проїзд із вул. Ліста до Костюшка через Банківську. Крім цього, трамвайні зупинки перенесли ближче до просп. Свободи. 

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!