Коли початок Дорошенка закриють для руху приватного транспорту

5598 0
Наразі завершують роботи на другій трамвайній зупинці у бік центру.
фото: Mapio.net

фото: Mapio.net

Запровадити нову схему руху вулиці Дорошенка та закрити частину вулиці для проїзду приватного транспорту планують наприкінці наступного тижня. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив голова Галицької РА Андрій Зозуля.

«Найімовірніше впровадимо нову схему перед наступними вихідними, щоб люди на вихідні звикли, а з понеділка, 23 липня, нова реорганізація повноцінно запрацювала. Втім точну дату будемо знати, коли всі роботи будуть завершені», — сказав Андрій Зозуля.

Читайте також: Чому потрібно закрити початок вулиці Дорошенка для приватного транспорту

Рух транспорту після реорганізації

Він додав, що наразі тривають роботи на другій зупинці громадського транспорту (у бік центру). Їх завершення залежить від сприятливих погодних умов. Паралельно з цими роботами встановлюватимуть і відповідні знаки на вул. Гнатюка та Дорошенка,  а також перелаштують світлофор на перехресті вул. Гнатюка та Словацького. На проект виділили 517 тисяч гривень, за яким зупинки перенесли ближче до початку вулиці та пристосують для людей із інвалідністю

Читайте також: Півжиття в заторах. Як зробити центр Львова вільним для проїзду

Згідно з новою схемою, приватний транспорт рухатиметься по вулиці Гнатюка, далі — Університетською та Словацького в напрямку Головної пошти. У напрямку до центру, як і раніше, їхатимуть по вулиці Коперника. Також лишиться доступним проїзд із вул. Ліста до Костюшка через Банківську. Таким чином, у місті планують розділити смуги для руху громадського та приватного транспорту.

За словами керівника відділу транспортного планування та моделювання ЛКП «Львівавтодор» Романа Зубачика, головними причинами реорганізації руху є постійні простої трамваїв через авто, які перекривають трамвайні колії, небезпечні ситуації з пішоходами на перехресті вулиць Дорошенка та Банківської, а також затори, які блокують рух на проспекті Свободи.

Пішохідний простір, який з’явиться на Дорошенка після реорганізації, облаштують деревами, які висаджуватимуть на фінальній стадії, а на стіні будинку №7 з’явиться мурал із зображенням Василя Сліпака.

Читайте також: Зміни руху на Дорошенка: трамваї в плюс, всі решта — в мінус

Нагадаємо, рішення про реорганізацію руху на вул. Дорошенка ухвалили торік у травні на засіданні міської комісії з питань безпеки дорожнього руху. Згідно з комп’ютерним моделюванням, рух трамваїв на Дорошенка має пришвидшитись на 5-6 хвилин.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!